yumurta içi ölü yavrular çıkıyor tavsiyeleriniz önemli!!!

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
selamlar arkadaşlar iyi formlar dilerim öncelikle.
kuşlarım 5-6-7 adet yumurtluyor 5 ten aşağı hiç olmadı. lakin 2 yada 3 yavru çıkıyor.hatta bazısında 1 yavru çıkıyor. diğer yumurtaları kırıyorum kimisi bozuk çıkıyor ama çoğunda ölü yavru çıkıyor.dişi bi ara yatmamış öldürmüş yumurtayı. sizce neden yapar bunu?  15*15*22 ölçülerinde yuvalıklar kullanıyorum.talaş ve folluk kullanmıyorum düz klasik yuvalıklardan acaba bundan mı yapıyor. yumurtaları tam altına toplayamıyormu acaba? evitsa felan kullanıyorum yumurtalar tutuyor ama hepsi çıkmıyor. ne yapmam lazım tlaşmı koymalıyım yuvalıklarımı değiştirmeliyim başından geçen varsa nasıl bir değişiklik yapmalıyım yardımcı olursanız sevinir iyi günler dilerim...
resimlerde görüldüğü gibi yuvalıklar

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
oyuk ve talaş olması şart ama birde bu zamanda sıcağıda göz ardı etmemek gerekli

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
kardeş ben tek sebebinin ortamın nemi olduğunu düşünüyorum. eğer ortamın nemi 40 ın altında olursa yavrular yumurtadan çıkamaz ve ölür.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
sıcak havalarda bu tür durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor kuşlar yumurtalara yatamadıkları için yumurta içi  ölümler çoğalıyor

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Kuşlarım ölü çıkması nemden kaynaklanıyor...

Eğer yumurta içindeki embriyolar gelişmeseydi yavrular oluşmazdı,  bu durumda ya erkek kuşun dölleme yapamıyordur ya da dişi kuşun yumurtaya yatmıyordur ..
Ya da hepsini toplayamadığı için belli yumurtaların üzerine yatıyordur bu da bazı yumurtalardan yavru çıkmasına sebep olur.

Ama yumurtaların bazılarından yavru çıktığını bazılarının içinden de ölü olduğunu söylüyorsunuz bu durumda da ilk başta belirttiğim gibi nemden kaynaklandığını düşünüyorum.. Tabi ki bence... Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
cevaplarınız için teşekkürler nem olayını hiç düşünmemiştim. ben yumurtaları altına alıp tolayamadığından diye düşündüm.
bugün bir arkadaşımda kum koy dedi bu inşaatlardaki ince kumdan hiç deneyen varmı acaba kum olayını çok farklı geldi bana ben talaş koymayı düşünüyorum.tabi ondada bit olur diye korkuyorum yaz dönemi geçsin öyle koyayım talaşı diye düşündüm ama kum bit yapmaz dedi kafam karıştı :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Erman SAYIN' Alıntı:
cevaplarınız için teşekkürler nem olayını hiç düşünmemiştim. ben yumurtaları altına alıp tolayamadığından diye düşündüm.
bugün bir arkadaşımda kum koy dedi bu inşaatlardaki ince kumdan hiç deneyen varmı acaba kum olayını çok farklı geldi bana ben talaş koymayı düşünüyorum.tabi ondada bit olur diye korkuyorum yaz dönemi geçsin öyle koyayım talaşı diye düşündüm ama kum bit yapmaz dedi kafam karıştı :)
Eğer altına toplayamıyor olsaydı yavru oluşmazdı ki içinde nemden kaynaklanıyor olması daha mantıklı. Kumda mantıklı ama inşaat kumu değilde bu tabana serilen taban kumu hijyenik olur diye düşünüyorum.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
formda kumu araştırdımda kimse önermemiş.başkasının ipiyle kuyuya inmektense demek araştırmak okumak lazımmış :)
dediğiniz gibi nemden de olabilir. ilk iş talaş almak 2. side nem oranını arttırmak olacak teşekkürler yorumlarınız için...

ensar06

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.cihadehli.net
Adı
Nurettin
Soyadı
Memişoğlu
bence tek sebebi kuluçkada yumurtaları topluyamadığından bir kısmında tam yatarken diğerlerinde tam olarak yatıp gerekli ısıyı hepsine eşit veremediğinden olsa gerek..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
erman bey.. yaz aylarında üretimin durdurulmasının en buyuk nedeni sizin yasadıgınız olaydır.. bu gibi durumlarda havalar cok sıcak oldugu icin yavrular yumurta icinde boguluyorlar.. 17. gun yumurtaları ılık bir suyla ıslatın.  ve yaz aylarında kuslarınıza sık sık banyo verin.. gecmis olsun

Ögür

Uzman Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
olğaç
Ersin AKSAR' Alıntı:
kardeş ben tek sebebinin ortamın nemi olduğunu düşünüyorum. eğer ortamın nemi 40 ın altında olursa yavrular yumurtadan çıkamaz ve ölür.
çok doğru

hsynakbaba

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
akbaba
:(en büyük neden yumurtaların toplu durmaması çukur şart plastik folluklu yuvalık alın talaş ikinci plan yuvanın kuru kalmasını sağlar o kadar

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
bunun tekbir cevabı yok yukarıda sizin ve arkadaşların yazdıklarının hepsinden kaynaklanabilir bunun için bu sorunların hepsini ortadan kaldırmanız gerekli...

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
evet arkadaşlarında dediği gibi. yumurta içinde gelişim tamamlanmış ve çıkamamışsa da kesinlikle nem. mutlaka kümesinizde veya kuluçka olan kafes yakınlarında nem ölçer bulundurmakta fayda var.Bulunduğumuz ile göre nem faktörü değişeceğinden nemimimiz %65 seviyelerinde tutmaya çalışmalıyız.Ahşap folluk ve yuvalıklarda nem yüzdesininde daha düşük olacağını hesaplamalıyız

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
talasin icine okaliptus yapragini toz halinde karistirin. bit pire parazit vb.uzak tutacaktir. cam agaci yuvaliklar nem olayinda idealdir. kaba talas kullanmanizi oneririm. toz talas yavrularin agiz ve burunlarinda tikanma yoluyla zarar verebilir.

ayrica follukta sart...

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
erman bey.. yaz aylarında üretimin durdurulmasının en buyuk nedeni sizin yasadıgınız olaydır.. bu gibi durumlarda havalar cok sıcak oldugu icin yavrular yumurta icinde boguluyorlar.. 17. gun yumurtaları ılık bir suyla ıslatın.  ve yaz aylarında kuslarınıza sık sık banyo verin.. gecmis olsun

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Cengiz BASUT' Alıntı:
evet arkadaşlarında dediği gibi. yumurta içinde gelişim tamamlanmış ve çıkamamışsa da kesinlikle nem. mutlaka kümesinizde veya kuluçka olan kafes yakınlarında nem ölçer bulundurmakta fayda var.Bulunduğumuz ile göre nem faktörü değişeceğinden nemimimiz %65 seviyelerinde tutmaya çalışmalıyız.Ahşap folluk ve yuvalıklarda nem yüzdesininde daha düşük olacağını hesaplamalıyız
+1

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
dün gittim talaş aldım 1 çuval çam talaşı mobilyacıdan aldım sağolsun ücretsiz verecekti(insanlık ölmemiş Allah razı olsun) olmaz felan dedim iyi 1 lira felan siftah ver dedi bendede 25 kuruş bozuk vardı tamam dedi adama ayıp oldu sanki :) ama 1 çuval talaş 25 kuruşa geldi  alkisd
öğlen boş yuvalara ve yavrulu yuvalara koydum birinde 1 yumurta vardı yeni yumurtlayan onunda altına koydum sıkıntı çıkmadı diğer yumurtada yatanlarıda yavru çıkınca koyacam inş sonuç alırız.

talaş olayı tamam sıra geldi nem olayına onuda en kısa zamanda çözecem inş. niğdede nem biraz düşük %35 lerde seyrediyor. ufak bi buhar makinası alacaz artık.
yorumlarınız ve yardımlarınız için çok çok teşekkürler.Allah razı olsun.