yumurta kafesten atılmış

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
arkadaşlar herkeze iyi bayramlar.
bu sabah kafesleri kontrol ettiğimde 6 yumurtadan 2sinin yuvalığın dışına atılmış olduğunu gördüm bunun nedeni nedir? o iki yumurtayı aldım gene yuvalığa geri koydum neden böyle bişey yaptılar acaba?forumda aradım ama bulamadım.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yumurtada yok ama yeni çıkmış yavrulu dişim var 2 tane onun altına koysam yatar mı acaba levent abi?bide yumurtaları elime aldığımda buz gibi soğuktu acaba içindeki fetus öldümü çoktan sıcak tutulmadığı için?
(yumurtalar çıkalı 2 ila 13 gün oluyor)

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
dişi o atılan 2 yumurtayı altına almış gene abi o yüzden bakamadım ışıkta artık kısmet diyip beklicem abi napayım.bildiğim kadarıyla 2 saat soguk kalırsa kuruyormuş.dişi gene altına aldığına göre sanırım erkek attı yumurtaları.teşekkür ederim ilgin ve yorumların için levent abi saolasın...hayırlı bayramlar dilerim.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bu işi erkekte yapar dişide yumurtalar boş olduğu zaman dişi atabiliyor bazende erkek çok kızgın olduğunda eşini kıskanıp atabiliyor yuvadan yumurtaları

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
atılan yumurtaları gördüğümde gene yuvalığa geri koymuştum şimdi anne üstünde yatıyor yumurtalar ancak şu şeklide.4 yumurtası yanyana dizili diğer atılan bu 2 yumurta biraz ilerisinde yanyana bir şeklide duruyor anne üzerlerinde ancak diğer 4 yumurtadan uzak tutuyor sanki bu yumurtaları NEDEN?şimdi o 2 yumurtayı alsam ışık kontrolü yapıp başka bir dişiye koysam acaba kızıp diğer 4 yumurtayıda atar mı yuvadan? yoksa hiç elleşmemek çıkarsa çıkar çıkmazsa kısmet değilmiş mi desem ne yapsam arkadaşlar?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
erkekte yapar dişide yumurtalar boş olduğu zaman dişi atabiliyor bazende erkek çok kızgın olduğunda eşini kıskanıp atabiliyor yuvadan yumurtaları