yumurta kırma problemi

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
öncelikle herkese merhaba.yaklasık 2aydır sıteyı takıp edıyorum ve guzel bılgıler öğrendım üstadlarımızdan ve hala daha öğrenmekteyım.öncelıkle bu sıte kurucularına ve sız kuş sever üstadlara çok teşekkur edıorum bılgılerınızı paylastıgınız ıcın. :)
yavru olarak aldıgım kuşlarım 3ay salmada durduktan sonra yaklasık 2 aydır box kafeslerde. 2  ay önce eşe attıgım çitlerımden 1 hafta önce  ılk yumurtayı aldım.ama 2gun  sonra dişinin yumurrtayı kırdıgını gördum.bugun tekrar farkettım sureklı yuvada ve karnındakı sıslıkten anladımkı 2. yumurta yolda gıbı gözukuyor.bu aradakı 1hafta sızce çok uzun bır zaman degılmı? ayrıca bu gelıcek olan yumutayı kırmasından korkuyorum.ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevınırım pray :)

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Kuluçkadaki dişi kuşun yumurtaları ile oynamayın profesyonel değilseniz bu tarz şeyler sadece size zarar getirecektir yuvadaki yavru yumurta ve bunların üzerindeki anne babayı elinize almayın yer değiştirmeyin müdahale etmeyin sadece rutin kontrollerle başka bir sıkıntı varmı onu kontrol edebilirsiniz ölen veya başka bir sıkıntısı olan yumurta yavru varsa onları yuvadan uzaklaştırırsınız ve sürekli anaçların ve yavruların kotrolüde sıkıntı çıkarır mümkün ise kuşları rahat bırakın ki yumurtlama çiftleşme ve yavru çıkartma zamanlaması düzenli olsun biraz sabırsızlık sonucu  ilk deneyim yanlışlıklarından kaynaklı bu dediklerime dikkat ederseniz sıkıntınız kalmaz kolay gelsin.