Yumurta Kırma

Onur OKTAY

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
OKTAY
Selamun aleyküm. İlk kuluçkasını geçiren bir çiftim var 2 yumurtaları vardı kırmışlar yumurtaları, sonraki gün 1 tane daha yumurtlamış. Yuvada talaş var. Ne yapmam lazım kırmaması için? Erkek yuvaya girmek istiyor, dişide erkek yuvaya girince sinirleniyor biraz arbede oluyor içerde.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yumurta bossa hissedip kirabiliyorlar genelde ilk kuluckada olur oyle seyler sabretmek lazim

Onur OKTAY

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
OKTAY
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Yumurta bossa hissedip kirabiliyorlar genelde ilk kuluckada olur oyle seyler sabretmek lazim
Anladım teşekkür ederim. 2. kuluçkası ortalama ne kadar zaman sonra olur kuşların?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yumurtasi varsa olmaz

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Genis yuvaliklardan kullanin yeni yumutlamaya baslamis galiba kusunuz diger kulucka yumurta kalmayinca baslar yuvaligi degistirin insallah sorun kalmiycaktir

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Folluklu yavruluklar var onlardan kullanin

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Aleykümselam onur bey kuşlar eger alçak bir yerde ise sitres yapıp kırabilirleryüksek bir yere koyun ilk kuluçkada bu tip olaylar normal bu alışkanlık haline gelirse sahte yumurta ilede bu sorunu çözebilrsin tekrar kuluçka ise şimdi uygun bir zaman degil çünkü hava olayı çok sıcak onların bu aylar dinlendirme ayları olursada nasip diyelim biraz zamana bırakın hayırlısı olsun

Onur OKTAY

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
OKTAY
Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için. Kafes alçakta bir yerde değil aslında, plastik folluklu ve büyük bir yuvalık kullanıyorum ama ilk kuluçka olduğu için sanırım böyle oldu. 1 yumurta vardı onuda kırmışlar, yuvayı bir açtım yumurta yok. 1-2 küçük parça yumurta kabuğu gördüm sadece.