yumurta maması +12 çift kuş

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
12 çift muhabbet kuşlarıma yumurta maması yapmak için kaç adet yumurta kullanmam gerekir  yumurta  mamasına kullanacak olduğum kuru mama miktarı ne olmalı .Ben 4 yumurta 3 yemek kaşığı kuru mama kullanıyorum bana yanlış kullanım  olduğunu söylediler. sizlerin tecrubelerine ihtiyacım var.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
şimdi kuşlarmı 12 tane yani 6 çift yoksa 12 çift 24 tanemi..eğer 6 çift ise ve yumurtaları hepsinin varsa altında 3 yumurta yarım havuç ver kuru mamayıda 4 tatlı kaşığı koy yeter..kuru mamayı nemlendirme o havuç suyu ve yumurtalarla nemlenir.(10 dk içinde)

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Kuşların yumurta mamasına olan ilgisi ve mamayı yeme miktarına göre ve kuşun cinsine göre değişkenlik gösterir bence bu.Mesela benim çiftlerim sadece yumurta ve havuçtan oluşan mamayı yiyorlar.Altında yavrusu olanlar günde 2 orta boy yemlik bitirebiliyorlar.Yavrusu olmayanlar bu şekilde bir kabın % 80 dolu halini bitiriyorlar.Dediğim gibi bu iş biraz kuşların yeme kapasitelerine bağlı hesaplanabilecek bir durum.Ancak öngörü olması açısından ben kendi yaptığımı jumbo kuşlarda anlatayım.Şuan hali hazırda üreyen 7 çift kuş var ve yine şuan salmada dinlenen dişiler erkeler ve yavrularda dahil 20-25 tane kuş var yaklaşık.Evde tam sayarım gerçi.Bu kuşlar için 4-5 yumurtaya 1 iri boy havuç katıyorum.Bunları karıştırıp öncelikle çiftlere veriyorum.İlave hiçbir şey katmıyorum çünkü kokuyu bile algılayıp ilgiyi azaltıyorlar.Çiftlere hayli fazla veriyorum.Üstte dediğim gibi şu orta boy mama kaplarının %80 dolusu tüketiliyor.Kalan yumurta + havuç içerisine hazır mama koyuyorum.Oran ise bu karışımın %40-60 ı kadar oluyor.Başka içine ne katmak istersem katıyorum.Probiyotik bira mayası vs. Akşam geldiğimde bulaşık yıkamak kalıyor sadece...