Kuşların yumurta mamasına olan ilgisi ve mamayı yeme miktarına göre ve kuşun cinsine göre değişkenlik gösterir bence bu.Mesela benim çiftlerim sadece yumurta ve havuçtan oluşan mamayı yiyorlar.Altında yavrusu olanlar günde 2 orta boy yemlik bitirebiliyorlar.Yavrusu olmayanlar bu şekilde bir kabın % 80 dolu halini bitiriyorlar.Dediğim gibi bu iş biraz kuşların yeme kapasitelerine bağlı hesaplanabilecek bir durum.Ancak öngörü olması açısından ben kendi yaptığımı jumbo kuşlarda anlatayım.Şuan hali hazırda üreyen 7 çift kuş var ve yine şuan salmada dinlenen dişiler erkeler ve yavrularda dahil 20-25 tane kuş var yaklaşık.Evde tam sayarım gerçi.Bu kuşlar için 4-5 yumurtaya 1 iri boy havuç katıyorum.Bunları karıştırıp öncelikle çiftlere veriyorum.İlave hiçbir şey katmıyorum çünkü kokuyu bile algılayıp ilgiyi azaltıyorlar.Çiftlere hayli fazla veriyorum.Üstte dediğim gibi şu orta boy mama kaplarının %80 dolusu tüketiliyor.Kalan yumurta + havuç içerisine hazır mama koyuyorum.Oran ise bu karışımın %40-60 ı kadar oluyor.Başka içine ne katmak istersem katıyorum.Probiyotik bira mayası vs. Akşam geldiğimde bulaşık yıkamak kalıyor sadece...