Yumurta oluşu mu ile alakalı?

motifcan

Uzman Üyemiz
Şimdi bugun bir arkadaşım geldi dişinin poposunu kontrol etti yumurta var mı yok mu diye.. işte yumurta var ama tam kabuk oluşmamış dedi.. ben hiç anlamıyorum arada bir bende kotrol ediyordum son zamanlarda hep aynı sanki bi oluşum var ama hiç bir gelişme yok gibi kafam çok karıstı bilmem derdimi anlatabildim.Çiftleştiler mi hiç bilmiyorum görmedim eğer çiftleştiler ise..eğer yumurta yapacaksa ilk olacak.. yardımcı olursanız sevinirim...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN

Üreme dönemindeki bir dişi MuhabbetKuşunun yumurtalıkları tıpkı bir üzüm salkımına benzer; Yumurtanın kanalda süren bu yolculuğu "Uterus" yada "Shell Gland" adı verilen bölgede yumurta kabuğu salgılayan bezeler tarafından kabukla kaplanacaktır; yumurta bu bölümde yaklaşık 3 saat kalır.

Oğuz Koray kardeşim, "Yumurta henüz kabuklaşmamış" diyen arkadaşın bu 3 saat içerisindeki zamanda muayene etmiş olabilir mi ?
  Değilse, o arkadaşınla artık görüşme  ;D  ;D

Dışkılık bölgesinde şişlik başlamışsa muayene gerek olduğunu sanımıyorum; Bu şişlik yumurta şişliğiyse Anne adayı  bir kaç gün sonra yumurtlayacaktır. Ur (Tümör) ise çözüm cerrahi fakat maliyetli ve risklidir.

motifcan

Uzman Üyemiz
Yılmaz abi öyle çok büyük bir şişlik yok işte bilmiyorum hasta olsa (tümör gibi) nasıl anlaşılır hareketliliğinde falan olsun dşkısında olsun hiç bir sorun yok..Yuva ile son zamanlarda çok ilgilenmeye başladı geçmiş zamana göre ama öyle dişinin çiftleşmeye yatmaya niyeti yok gibide :( ..Daha çok dişinin sağlığına zarar vermesinden korkuyorum :(...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Oğuz Koray kardeşim, dilersen sende benim yaptığım gibi kuşa diğerleri gibi davran.
  Dışkılık bölgesinde ur olan 2 tane dişi kuşum var.
  Kuş çiftleşmek istiyor ve çiftleşiyor, yumurta gelmeden 6-7 gün önce şişlik büyümeye başlıyor nitekim sonrasında yumurtalar geliyor. Son yumurtasını yapmış olduktan sonra bile "Kesinlikle bir yumurta daha gelecek" dedirten,  bir yumurta büyüklüğünden daha büyük olan bu şişliğin inmesi, vucuttaki eski yerini alması 10.....15 gün sürüyor.
  2. si şöyle dursun, İlkinin şu dönem 8.kuluçkası.
  Bana para kazandırdı, Tedavi ücretinden değil sağlam bir cerrah veteriner bulmak kolay olmayacak, fazladan kaybedilecek her damla kan kuşu ölüme yaklaştırır, Ayrıca kafes poliklinik arasında gezdirip strese sokmakta istemiyorum.

Lütfen endişenme, her şey olacağına varır; Kuş stresli bir ortamda değil huzurlu bir ortamda olsun, beslenmedeki çeşitlilik ve diğer ortam şartları önemlidir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Üreme dönemindeki bir dişi MuhabbetKuşunun yumurtalıkları tıpkı bir üzüm salkımına benzer; Yumurtanın kanalda süren bu yolculuğu "Uterus" yada "Shell Gland" adı verilen bölgede yumurta kabuğu salgılayan bezeler tarafından kabukla kaplanacaktır; yumurta bu bölümde yaklaşık 3 saat kalır.

Oğuz Koray kardeşim, "Yumurta henüz kabuklaşmamış" diyen arkadaşın bu 3 saat içerisindeki zamanda muayene etmiş olabilir mi ?

Dışkılık bölgesinde şişlik başlamışsa muayene gerek olduğunu sanımıyorum; Bu şişlik yumurta şişliğiyse Anne adayı  bir kaç gün sonra yumurtlayacaktır. Ur (Tümör) ise çözüm cerrahi fakat maliyetli ve risklidir.
Paylaşım için teşekkürler Yılmaz

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

paylaşım için teşekkürler....

paylaşım için teşekkürler....