yumurta sarısı hakkında

mumit

Takipçi Üyemiz
Ben eski yıllarda vücut geliştirme sporu yaparken günde 10 adet haşlanmış yumurta yerdim ama 10 yumurtadan 9 tanesi sarısını yemiyorduk daha doğrusu yedirmiyorlardı karaciğerlere zararlı olacağını yağlandıracağını söylemişti.Kuşlarıma 2003 yılından beri haşlanmış yumurta veriyorum şuana kadar sorun çıkmadı Acaba kuşlara zararlımıdır yaklaşık her 100 gram malzemesiz kuru mamaya haşlanmış 1 yumurta katıyorum. fikirleriniz nedir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtada proteinin fazlası sarısında bulunur. Bizler gibi tüm canlıların protein ihtiyacı  vardır. Aşırı fazlası elbetteki karaciğerde yağlanma yapacaktır. Hiç vermezseniz bu kez kuşlar protein ihtiyaçlarını gidermek için kendi yumurtalarını yemeye başlarlar. Yada yavrularının kanatlarını yemek isterler. Şöyle bir durumda söz konusu olabilir. Kuşlarda protein eksikliğinden dolayı tüy gelişimleri sağlıklı olmaz. Günlük mamalarına kuş sayısına göre yumurta vermenin herhangi bir sakncası yoktur. Benim 25 takm Şhow Jumbom var günlük mamalarına üç yumurta karıştırıyorum ve herhangi bir sakıncasını görmedim

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yumurtada proteinin fazlası sarısında bulunur. Bizler gibi tüm canlıların protein ihtiyacı  vardır. Aşırı fazlası elbetteki karaciğerde yağlanma yapacaktır. Hiç vermezseniz bu kez kuşlar protein ihtiyaçlarını gidermek için kendi yumurtalarını yemeye başlarlar. Yada yavrularının kanatlarını yemek isterler. Şöyle bir durumda söz konusu olabilir. Kuşlarda protein eksikliğinden dolayı tüy gelişimleri sağlıklı olmaz. Günlük mamalarına kuş sayısına göre yumurta vermenin herhangi bir sakncası yoktur. Benim 25 takm Şhow Jumbom var günlük mamalarına üç yumurta karıştırıyorum ve herhangi bir sakıncasını görmedim
Şahin beye katılıyorum.