yumurta sıkışması acil

burma

Yeni Üyemiz
Adı
yucel
Soyadı
burma
Selamun aleyküm

üstaların yardımına ihtiyacım var arkadaşlar. yumurta sıkışması oldu bir kuşumda biraz önce yarım saat uğraştım hiç başıma gelmemişti şuana kadar dekil kısmına zeytinyağı sürdüm sonrada yumurtayı deliğe doğru uavaş yavaş deliğe doğru ittim ana fayda yok yumurta deliğin ağzında ama çıkmıyor. kuşta çok yoruldu. kafese geri bıraktım kuşu tüyleri kabardı hızlı hızlı soluyor şimdi. muhtemelen çopk yordum herneyse varmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

şehmus BAKIR

Üyemiz
Adı
şehmus
Soyadı
BAKIR
tekrar aynı şekilde yumurtayı yavaşça deliğe getirin ama çıkan ince tabakalı zarı çevireceksiniz muhtemelen o zar dönmüştür yani katlanmıştır çıkış noktasını ince zarı çevirerek bulmanız gerekecek bu şekilde yumurtayı dışarı çıkarabilirsiniz.eğer denedikten sonra yapamazsanız yumurtayı kırıp sıvının dışarıya aşağı akmasını sağlamalısınız kuşun vücuduna yayılmaması lazım yoksa zehirler.geçmiş olsun

burma

Yeni Üyemiz
Adı
yucel
Soyadı
burma
anladım şehmuz bey, ama baya uğraşyım hatta cımbızı dışarı doğru açarak deliği baya bi genişlettim ama yumurtanın çıkmaya niyeti yok. yumurtayı kırarsak sıvı içeri kaçma olasılığı nedir peki? ve kırılan yumurtanın kabukları içerde sıkıntı yaratmaz mı?

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Allah kolaylik versin insallah bir zarar olmadan yumurtayi cikartabilirsiniz gecmis olsun

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Yumurtayı kırmanız kuşa zarar verme olasılığı çok çok yüksek o yüzden kırmadan çıkartın. yumurta dönmüşse bol bol zeytinyağı sürdükten sonra yumurtayı düzeltin sonra çıkartmaya çalışın eğer bu konuda tecrübeniz yoksa tecrübeli birisinden yardım almanızda fayda var.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Daha önce yumurta sıkışmasına müdahelede bulunan kişinin olması daha iyidir.

şehmus BAKIR

Üyemiz
Adı
şehmus
Soyadı
BAKIR
son durum nedir?çıkaramazsanız kuşu kaybedersiniz bir an önce çıkarmalısınız.çıkmıyorsa yumurtayı kırın ve poposunu aşağı doğru tutun sıvı akacaktır kabuğu çıkarmak kolaydır aynı şekilde kabuğu çıkarırsınız.acele etmelisiniz bu tür müdahaleler ihmale alınmamalıdır.geçmiş olsun

burma

Yeni Üyemiz
Adı
yucel
Soyadı
burma
valla yumurta hala içerde duruyor birazdan inip tekrar denicen çıkarmayı inşallah kuşa zarar vermeden çıkartabilirim.