yumurta Sıkışması

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
hepinize merhaba, forumda konu daha önce cevaplanan yazıların pekçoğunu okudum fakat kendi sorunumdan da bahsetmek istiyorum. kuşum 2 kuluçka üst üste geçirdi ve bu da 3. kuluçkası olacak. ilk iki kuluçkası sorunsuz geçti fakat 3. kuluçkasında ilk yumurtayı 23 mayısta yapmasına rağmen henüz yumurtlayamadı. yumurta belli oluyor biraz yağ sürdüm. poposunda az birşey morluk var. bu durumda ne yapmam gerekir. evde hobi amaçlı besliyorum.

kartal-hobi amaçlı üretici
eray özkılıç

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
bol zeytinyağı sürün zaten 3. kuluçkasıymış ilk kuluçkalarda oluyor genelde 10 gün falan bekleyin çıkar inşAllah.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
yumurta  ters dönmüş ise veteriner veya bu işden anlayanın kuşa yardımcı olması ile mesele hal olur. zeytin yağı yumurtaya müdahalede yardımcı olur sürüp bekletmek kuşa eziyet verecektir.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
KULAK PAMUĞU YARDIMI İLE HEM İÇ KISMINA HEM DIŞKISMINA
GÜZELCE YAĞ SÜRÜN SONRA HAFİF HAFİF MASAJ YAPAR GİBİ YUMURTAYI HAREKET ETTİRİN
BENİM BAŞIMADA GELMİŞTİ BU ŞEKİLDE HALLETMİŞTİM
HAYIRLISI DİLEĞİ İLE

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
benimde başıma gelmişti uzun bir zaman deil bir kaç hafta önce 3.kuluçka döneminde 3. yumurtasında ters dönmüştü yumurta yaptığım uygulamayı yazim belki yardımcı olurum şırınkaylan hafif hafif popusuna zeytin yağı sürdüm biraz masaj yaptıktan sonra ön tarafa hafif hafif baskı yaparak yumurtayı çıkarmıştım kuşun rahatladığını gördüm onunla birlikte bende rahatlamıştım :D

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
çok teşekkürler, bugün deneyeceğim inşallah sağlığına kavuşur  :(

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Eğer bu konuda deneyiminiz yoksa bileb birinin halletmesi daha iyi olur eğer yumurta kırılırsa büyük ihtimalle kuşu kaybedersiniz.

E

elaziz2316

Guest
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Eğer bu konuda deneyiminiz yoksa bileb birinin halletmesi daha iyi olur eğer yumurta kırılırsa büyük ihtimalle kuşu kaybedersiniz.
    Çok haklısın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Veterinere götürmeniz daha uygun olur. Kuşun yumurtalıklarınada zarar verebilirsiniz. Dolayısıyla üreme özelliğinide kaybeder

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
kuşu mahalledeki üretici bir arkadaşa götürdüm arkasındaki yumurta şeklindeki şişliğin yağlanma olduğunu söyledi. birinci yumurtasını yaptıktan 10 gün sonra tekrar yumurta yaptı ve şimdi 5 tane yumurtası var. çok şükür bişey olmadı. deneyimimi paylaşayım istedim. cevaplayan herkese teşekkürler.