yumurta sıkışmasımı anlamadım!!!

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
evde beslediğim bir çift var bundan yaklaşık 3 ay önce 4 adet yumurtladı ve hepsini çıkardı sorunsuz bi sekilde şuan ki sorun yaklaşık 2 aydır deli gibi çiftleşiyolar ancak hala yumurtlamadı bundan önceki yumurtlamasında dişi sürekli kabarıyodu ve poposunu altındaki tüyleri dökmüşte 2_3 gündür poposunu kontrol ediyorum karşılıklı duran 2tane kemik var üretici abiler bilir onun alt tarafına doğru yumurta gibi bişey elimle yokladığımda bariz bi şekilde elime geliyor dişi sürekli kabarıyo hasta gibi ve kuyruğu aşağı doğru duruyo ancak poposunda tüy dökümü yok bu elime gelen şey yağ bezesimidir yoksa yumurtamıdır anlayamdım okuma zahmeti gösterip sonuna kadar okuyan kişişlere teşekkürler

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Çiftleşmeden sonra ne zaman yumurtlayacağı tam olarak belli olmuyor. 2 aylık bir zaman çok fazla sayılmaz. Kuşun poposunda aşırı ve bariz belirgin bir şişlik yoksa durum normal olabilir. Bahsettiğiniz kemiklerde normalde birbirine çok yakın bitişik gibi olurlar yumurtlama döneminde yumurta yolu açılır ve kemiklerin arasına 1 parmak eninde boşluk olur. Siz yinede çok fazla yoklamayın derim.
Hafif bir şişlik zaten yumurtlama öncesinde doğaldır ve bazen o bölgede tüylerde dökülebilir. Benim bildiğim ve daha önce yaşadığım kadarıyla tıkanma olduğunda kuşun poposunda şişlikle beraber aynı zamanda kızarma-morarma gibi şeylerde oluyor. Bu resimlerde olduğu gibi.

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
morluk var ancak genel bi morluk sade o böldeye has bi morluk yok

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yumurta eğer elinize geliyorsa dışkılık bölgesine az bi miktar yağ sürebilirsiniz durum değişmezse yumurtayı sizin yada bilen birinin çıkarması gerekecek geçmiş olsun

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
valla kardeş ekleyim ama bi değişsiklik yok bildiğin muhabbet kuşu poposu

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
ben çıkarma konusunda kendime pek güvenmiyorum faszla sıkar kuşu öldürürm bi abimiz var o yaptı daha önce anca o yapar bunu ama bu yağ konusunu önce bi deneyim

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
seliko' Alıntı:
valla kardeş ekleyim ama bi değişsiklik yok bildiğin muhabbet kuşu poposu
O zaman sıkışma değildir Selim bey. Bahsettiğiniz kadarıyla yumurta yolu açılmış. Çiftleşmenin üzerinden 2 ay geçmesi sizi yanıltmasın. Daha önce 3-4 ay bekleyenleri duymuştum, yakın zamanda yumurtalar çıkmaya başlar. İnşallah sorunsuz bir kuluçka olur. Hayırlı sezonlar.

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
poposunu sürmenin haricinde 1_2 damlada ağzına zeytin yağ akıtmamın sakıncası olurmu?

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
bi fikri olan yokmu şimdi kuşların altını temizliycem ona göre sürcem

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
valla kimseden cvp gelmedi mama yaparkende az miktarda yağ döküyodum ondan yola çıkarak ağzınada damlattım inş bi sıkıntı yaratmaz