Yumurta Soğuması

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Merhabalar herkese,

Bir M.kuşu dişi yumurtaların üzerine ne kadar yatmazsa eğer yumurtalar  soğur bunun bi sınırı varmıdır. Yuvalığın ağaç yada plastik olmasıyla , talaş olup olmamasıyla ve mekanın sıcaklığı ile sürelerde değişiklikler varmıdır ?

Forumda aradım göremedim. Eğer ilgili konu varsa kusura bakmayın gözden kaçırdığım için. İyi günler herkese Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yumurtalara yattıktan sonra mı kalktı . Eğer öyleyse ortam sıcaklığına bağlı olarak 1 - 4 saat arası

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
ikisi içinde süreler değişiyor mu ? Şöyle bir sorunum var bir çiftim yumurtasını kafes tabınına yapmış yavruluğa koydum kuş giriyor 20 30 dk duruyor çıkıyor tekrar. Dışarıda çok kalmıyor fakat. Dikkatsizliğime denk geldi Kafes tabanında kum var yumurtaları hiç oraya yapacağını düşünmedim ve taban beyaz oldugundanda yumurtalar dikkatimi çekmedi. Yuvalığa koyduğum yumurtaları çıkarayım mı yoksa yatmaya devam etsin mi ?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yuvalikta kalsın . Dışarı çıktığında fazla kalmıyorsa sorun yok . Siz yine de yumurtaları numaralandırıp 6 günü dolanı ışık testi ile kontrol edin

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Yuvalikta kalsın . Dışarı çıktığında fazla kalmıyorsa sorun yok . Siz yine de yumurtaları numaralandırıp 6 günü dolanı ışık testi ile kontrol edin