Yumurta Sorunu?

Erman Doğan

Üyemiz
Web sitesi
www.e-tasarim.org
Adı
Erman
Soyadı
Doğan
Yuvalıkta 5 yumurta var 3 hafta oldu daha yavru çıkmadı.Dişi kuş da sürekli yuvaya girip çıkıyor fakat artık uzun süre kalmıyor sürekli çıkıyor.Poposu da şiş durumda yumurta olduğunu düşünüyorum.Sorum ne yapmalıyım yumurtalara bakıp boşsalar çıkarmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
tam 3 hafta doldu ise en azından ilk yumurtanızın çıkması gerekiyordu. Dişi kuş dışarıda olduğu zaman elinize bir fener alıp kontrol edebilirsiniz. Boş ise yumurtalar bekletmenizde bir fayda yok. Yumurtalar boş ise ve kuşunuz diğer kuluçkaya hazırlanıyor ise erkek ve dişi kuşunuzun kuyruk altlarındaki tüyleri temizleyin döllemeyi tam yapamıyor olabilir. Tüneklerinizide kontrol edin. Resim koymadığınız için bu şekilde yorum yapıyorum. Resim çekip koyma şansınız var ise daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Saygılar.

Erman Doğan

Üyemiz
Web sitesi
www.e-tasarim.org
Adı
Erman
Soyadı
Doğan
hepsini kontrol ettim hepside boş çıktı içinde sarı yumurta sarısı var 3 haftadan fazla oldu 3 hafta dedim ama daha fazla oldu.

Erman Doğan

Üyemiz
Web sitesi
www.e-tasarim.org
Adı
Erman
Soyadı
Doğan
Arkadaşlar tekrar merhaba çift kuşlarım da 2. kuluçkasın da yine boş yumurtalar çıktı.5 yumurta vardı ve yaklaşık 1 ay bir şey yapmadım.Dişi yuvadan hiç çıkmıyordu fakat yumurtalara baktığımda hepsi boşdu ve aldım yuvadan.Şimdi dişi yuvaya oldukça istekli ve yuvalığı sürekli arıyor.ilkinden farklı çam yuvalıklar dan taktım ona da sürekli girip çıkıyor.Yumurtaların sürekli boş olması sebebini merak ediyorum bu durumda sizce ne yapmalıyım?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
erkek kuşun tam dölleyemiyor yada erkek kısırdır. bir kuluçka daha bekleyin umarım bu sefer yavru alırsınız.