yumurta tozu kullanımı

tolgama

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
pulat
Malum havaların ısınmasıyla yumurtalı yaptıgımız mamalar kısa surede bozulmaya baslayacak.bunun onune gecmek icin hazırladıgım mamanın ıcıne yumurta tozu kullanmayı dusunuyorum.(kaynamıs yumurtada %10 olan protein yumurta tozunda % 40 olarak bulunmakta) boylelikle cabuk mama bozulmasınında onune gecebılecegimi dusunuyorum hemde yumurtanın haslanması soyulması ve rendelenmesi islemleri sırasında zaman kaybıda olmayacagını dusunuyorum.mamayı mevye veya sebzeyle cesıtlendırerek vermeyı dusunuyorum bu sekılde kullanların yorumlarını onerelerini bekliyorum saygılar.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben hiç kullanmadım ama sonuçta yumurta tozununda bozulmaması için içeriğine katkı maddeleri karıştırmışlerdır. En iyi olanı doğal olanıdır

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yumurta tozunu kullananı çok duydum ama Şahin abininde dediği gibi katkı maddeleriyle kullanım şartları zamanı uzatılıyor doğaldan şaşmayın derim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yumurta tozunu bende araştırdım hatta konyada üreten bi firma varmış görüştüm ama çok ağır bi madde olduğunu söylediler orantıyı ayarlayamazsak kuş %99 ölür gib geldi bana
ve birde işin maddi tarafı kilosu özelliğine göre değişiyor ama kilosuna 80 dedi internette baktım 50 yede var ama neyin ne olduğunu bilmeden kullanmamak lazım
aranızda kullanan varsa hangi marka veya hangi özelliklisini yerli ve ingiliz için kullanım oranları ile açıklayabilirmi

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
arkadaşlar doğal olan iyide sıcak havalarda bozulma çabuk olacak nasıl bir mama yapalım kuşlarımıza uygulayan varsa paylaşsın lütfen özellikle üstadlardan bekliyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
HAYDAR KARAÇAL' Alıntı:
arkadaşlar doğal olan iyide sıcak havalarda bozulma çabuk olacak nasıl bir mama yapalım kuşlarımıza uygulayan varsa paylaşsın lütfen özellikle üstadlardan bekliyorum
Sıcak havalarda da soğuk havalarda verdiğinizin yarısı kadar verirsiniz. Öğleden sonrada bir o kadar daha hazırlarsınız. Siz olmazsanızda evde olan birisi hazırlayabilir

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Ben hiç kullanmadım ama sonuçta yumurta tozununda bozulmaması için içeriğine katkı maddeleri karıştırmışlerdır. En iyi olanı doğal olanıdır
  şahin beye katılıyorum