Yumurta var mı ?

furkanustunbas

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
üstünbaş
Kuşta dün gece bir hareketsizlik ve kanatlarda titreme fark ettim. Hasta mı diye şüphelendim ama duruşu kabarık değil normaldi, gözleri parlaktı.Acaba hastalık başlangıcı mı diye bugün yine gözetim altında tuttum ama kabarıklık yok, gözlerde  kapanma yok, ishal-kusma yok. ayaklar sıcak vs. sadece bir hareketsizlik vardı kafese kapattım duruşu çok yumurta var gibiydi. kanatlar düşük, sırt hafif çıkık ve kuyruk dik şekilde aşağı inik. Var mı sizce yumurta ?

CEM CANER

Takipçi Üyemiz
Adı
CEM
Soyadı
CANER
bi fotodan yumurta oldugunu söylemek hayalperestlik olur :) , yorgunluktan dolayıda böyle durabilir kuş , yumurta döneminde olup olmadığının en basit anlamanın yolu dişinin dışkıları normalden olağan şekilde büyükse yumurta geliyor demektir ;)

furkanustunbas

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
üstünbaş
Cem CANER' Alıntı:
bi fotodan yumurta oldugunu söylemek hayalperestlik olur :) , yorgunluktan dolayıda böyle durabilir kuş , yumurta döneminde olup olmadığının en basit anlamanın yolu dişinin dışkıları normalden olağan şekilde büyükse yumurta geliyor demektir ;)
anladım. ben de evde 10dan fazla kuş bakıyorum şimdiye kadar bunlardan üç tanesi yumurtladı yumurtlama dönemlerinde duruşları bu kuşunkine benziyordu aslında. Bu iki gündür süren halsizliğin bir sebebi olmalı. Hastalıktansa ne bileyim kabarık olur, ishali olur, kusması olur, gözler parlak olmaz vs. Bunlardan hiçbiri yok sadece halsizlik ve uçmakta zorlanma var. Duruşu da böyle olunca yumurtaya bağladım. Anlamadım gerçekten.

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
  Yumurta olabilir.Cem beyin söylediği gibi dışkısı normalden büyükse 1-2 güne yumurtlayabilir...