yumurta

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar iyi geceler. bir sorum olacak. geçen hafta ben petshoptan damızlıkların içinden bir takım seçtim. ve kuşlarım bir hafta sonra yani ayın 12sinde ilk yumurtasını yaptı. bildiğim ilk yumurtadan 20 gün sonra ilk yavru çıkıyor. sorum şu acaba kuşlarım ikinci kuluçkaya ne zaman yatar.?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
En erken son yavru çıktıktan sonra 30.- 35 gün sonra .ama sağlıklısı 2- 2,5 ay sonra

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
2. kuluçka denmez ona kardeş 2. yumurta denir 2 gün arayla kuşlar yumurtlar ve ilk yumurtadan 18 gün sonra ilk yavru çıkar bu yavrular büyüdükten sonra 2. uluçka olur.....

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
Ayhan YILDIRIM arkadaşımın dediği gibi yumurta mevzusu. Ek olarak kuluçka konusunda sorun varsa eğer,

Kuluçka için ise kimse kesin birşey söyleyemez, bu senin kuşlara bağlı bir durum. Şöyle ki, mesela bazı kuşlar yılda 3-4 kez kuluçkaya yatar, bazıları daha çok. Geçen forumda bir arkadaş yazmıştı, yavrular cıkalı 1 hafta oldu ama muhabbet kuşu yine yumurtlamaya başladı diye. Benim çiftin birisi aynen böyle, diğer bir çift ise yavruyu yuvadan çıkardıktan birkac hafta sonra ancak yumurtluyor. Bence sen ikinci kuluçkayı değil de, yumurtadaki dişiye ve erkeğine nasıl takviye vitamin mama vs verebilirsin, en az yumurta kaybıyla nasıl yavruları sağlıklı alabilirsin bu kuluçkada,bunu araştır forumda. Çok yardımı olacak konu var. Şimdiden hayırlı olsun yavrucuklar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
2. kuluçka denmez ona kardeş 2. yumurta denir 2 gün arayla kuşlar yumurtlar ve ilk yumurtadan 18 gün sonra ilk yavru çıkar bu yavrular büyüdükten sonra 2. uluçka olur.....