yumurta

yigitm34

Yeni Üyemiz
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
1
Adı
yiğit
Soyadı
merdoğlu
Selamlar arkadaşlar 3 yaşında dişi bir kuşum var tek yaşıyor. saat gece 1 de yumurtladı. şuan normal ama bu saatten sonra ne yapabilirim onun için eş mi almak gerekiyor ? bide kendini toplaması için ne gibi besin verebilirim teşekkürler
 

umitFB

Üyemiz
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
34
Konum
İstanbul
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Kafesinde kalamar kemiği yoksa alıp kafese asın kalsiyum takviyesi açısından. Ayrıyetten sebzeli yumurta maması yapıp verin (youtube'ta tarifler var). Mamanın içine yumurtanın kabuklarını da ufalayıp katabilirsiniz yine kalsiyum için. Hiç kalamar kemiği ve mama yemezse. Eczaneden polivit vitamin şurubu ve kalsiyum tableti alıp kullanın. Polivit tam dolu suluğa 4-5 damla eklenicek. Haftada bir kere yeterli. Vitaminli su 6-8 saatten fazla kalmasın. Aynı şekilde kalsiyum tebleti ezip toz haline getirin ve tam dolu suluğa bir pirinç tanesi kadar katıp verin. Buda haftada bir kere yeterli. Kalsiyum tabletin markası farketmez. Hatta kalsiyum tabletleri d3 vitaminiyle birlikte olur genelde. D3 katkılı olanlarıda kullanabilirsiniz hatta daha iyi olur.

Bunun dışında yumurtayı alıp atabilirsiniz zaten boş ve kuşta boş yere üstünde yatmasın. Ve evet kuşunuza eş almanızı öneriyorum. Ama ilk başta ayrı kafeslerde olsunlar arada beraber salıp uçurun anlaşırlarsa 3-4 gün sonra aynı kafese alabilirsiniz. Çiftleşirlerse kafese yuvalıkta takın ;)
 

umitFB

Üyemiz
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
34
Konum
İstanbul
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Yada yumurtayı almayın kalsın. Biraz üstünde yatsın hevesini alsın ;) Daha sonra alıp atarsınız.