yumurta

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
siteye yeni üye oldum ve ilk sorumu sormam sıkıntı yaratmaz inşallah,amatör üreticiyim ev ortamında,merak ettiğim konu şu muhabbet çiftim 2 aydır bende yaşları ortalama 1 yaşındalar aralarında yanılmıyorsam 1 ay kadar fark var. sorum şu olacak sizlere,kuşlarım gayet iyi anlaşıyor birbirlerini besliyor kaşıyor v.s anlaşamama gibi bir durum söz konusu değil fakat dişi kuş ilk seferinde çiftleşmediği halde 5 adet yumurtladı,şimdi ise yine yumurtlamaya başladı ve yine çiftleşmeden çiftleştiklerini görmedim ve haliyle yumurtalar boş çıkıyor hem dişiye yazık yuvada vaktinin büyük kısmını geçiriyor.sizce ne yapmam gerekir hata nerede olabilir tecrübelerinizden yararlanmak isterim ilginize şimdiden teşekkürler iyi günler.. 

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Çiftleştiklerini siz görmemiş olabilirsiniz çiftleşmiş olabilirler dişi belliki kızgın erkeğinde kızgın olması gerekiyor yavru almanız için eğer yumurtaların boş olduğuna eminseniz ve dişinin yorulduğunu düşünüyorsanız yuvalığı çıkarmanızı tavsiye ederim.Boş yumurta olayını e vitamini takviyesiyle halledebilirsiniz mesela çimlendirilmiş buğday

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Sezgin ANIL' Alıntı:
Çiftleştiklerini siz görmemiş olabilirsiniz çiftleşmiş olabilirler dişi belliki kızgın erkeğinde kızgın olması gerekiyor yavru almanız için eğer yumurtaların boş olduğuna eminseniz ve dişinin yorulduğunu düşünüyorsanız yuvalığı çıkarmanızı tavsiye ederim.Boş yumurta olayını e vitamini takviyesiyle halledebilirsiniz mesela çimlendirilmiş buğday
1

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
ilginiz için teşekkürler,az önce şunu belirtmeyi unuttum.erkek dişiye dişi erkeğe  kur yapıyor ikisininde göz bebekleri küçülüyor dişi tünekte kuyruğunu kaldırıyor,erkek canı isterse ayağını dişinin sırtına koyuyor ancak üzerine çıkıpta çiftleşme gerçekleşmiyor,en azından ben görmedim ki hep takipteyim

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Aynı sorunu sitedeki birkaç kişiyle beraber bende yaşadım. 2. Kuluçkasında hala yavru beklemiyorsanız o erkekten vazgeçimeniz daha doğru olur. Kuşunuz kuluçkadan kalktığında yada yuvalığı çıkarttığınızda yanına elinizdeki başka bir erkeği atın kızgın bir dişi muhtemelen kendisine kur yapan bir erkeği kabul edecektir. Elininizde damızlık başka uygun bir erkek yoksa şimdiden bir erkek edinin dişi kuluçkadan kalkana kadar ortamınıza alışsın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı erkeklerde çiftleşememe gibi sorunlar olabiliyor. Dişinin yumurtlaması için illaki çiftleşme olması gerekmiyor. Erkeği değiştirmeniz daha iyi olur

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
Onur Ak' Alıntı:
Aynı sorunu sitedeki birkaç kişiyle beraber bende yaşadım. 2. Kuluçkasında hala yavru beklemiyorsanız o erkekten vazgeçimeniz daha doğru olur. Kuşunuz kuluçkadan kalktığında yada yuvalığı çıkarttığınızda yanına elinizdeki başka bir erkeği atın kızgın bir dişi muhtemelen kendisine kur yapan bir erkeği kabul edecektir. Elininizde damızlık başka uygun bir erkek yoksa şimdiden bir erkek edinin dişi kuluçkadan kalkana kadar ortamınıza alışsın.
evet 2. kuluçkası ve 5 yumurta 5ide boş durumda zaten yuvalığı çıkarttım burdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine dişinin yorulmaması için,anlaşmalarında sorun yok birbirlerini besliyorlar v.s ama iş çiftleşmeye geldiğinde olmuyor nedense,bulabilirsem dediğiniz gibi yetişkin erkek bulup dişinin yanına atmak,ilginiz için teşkkürler

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Bazı erkeklerde çiftleşememe gibi sorunlar olabiliyor. Dişinin yumurtlaması için illaki çiftleşme olması gerekmiyor. Erkeği değiştirmeniz daha iyi olur
Şahin beye katılıyorum...