Yumurta

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
İyi geceler herkese.  2 çiftimin birinde 6 adet dolu yumurta vardı biri kazaya kurban gitti kalanlar cumartesi fln çatlar. Diğerinde 1 adet dolu yumurta var. Bu 1 yumurtayı alıp diğer çiftin altına koysam 6 yumurta olsa bakarmı o kuşada? Baktı diyelim diğer kuş hemen tekrardan yumurta yapmaya devam edermi ? Yoksa bir süre beklermi ? Nasıl olur nasıl yapsam önerileriniz nelerdir ?  Teşekkürler Saygılar.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Anladığım kadarıyla siz bir çiftin altını boşaltacaksınız.Dikkat etmeniz gereken yumurta aralarının yakın olması.Eğer yumurta araları yakın değilse facia ile karşılaşabilirsiniz.Diğer altını boşaltacağınız çiftinde dişi için sağlıklı yumurtaya devamını sağlamanız gerekmektedir.Bunuda ard arda yumurtlamasına izin vermeyerek yapmalısınız.Çiftiniz genç,bakımını da iyi yaptığınıza inanıyorsanız çifti bu seferlik hızlandırabilirsiniz zararı olmaz.Yada yumurtasını altından alacağınız çifti elinizde bulunan boş yumurtalarla bir süre daha yatmasını ve kendilerinin boş yumurta üzerinden kalkmasını bekleyerek de bu problemi aşabilirsiniz.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
teşekkürler cevabınız için ancak tek dolu yumurtası olan çift 7 yumurta yaptı biri dolu çıktı cokmu yorarım onu tekrar yumurta için .. çiftin ikiside mavi  diğer çiftte biri mavi diğeri sarı renkten dolayı yadırgama olurmu yavru çıkınca ? parçalamasın hayvanı sonra ? birde yumurta arası derken o kısmı anlayamadım ..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Sizin de bildiğiniz gibi yavrular et  olarak çıkarlar yumurtadan.Renkleri ileri ki dönemler içinde belirlenir ve problem olmaz.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
özgür bey yerinizde olsam eğer yumurta tarihleri tek yumurta olan yuvadakiyle yakınsa tek yumurta olan yuvaya 6 yumurta olan yuvadan 2 yumurta daha koyardım böylece 2 çiftte yorulmamış olurdu kuşlar renk ayırmazlar arkadaşımızında dediği gibi yumurtadan et olarak çıkan her yavruyu kuşlar kendilerinin bilir ve kabullenir sonradan çıkan değişik rengide yadırgamazlar yavrularının rengiyle alakası olmayan bir sürü çift var ayrıca  çiftleriniz bakıcı çiftlermi bud çok önemlidir ...!

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
kuşlar bakıcı ve gençler. bakım konusundada çok özen gösteriyorum. sizin dediğiniz gibide düşündüm ama hızlandırmak birazdaha uygun geldi. bencilce ama ben 6sını tek kuşun altına koydum umarım sorun olmaz.. teşekkür ederim cevabınız için.