yumurtadan çıkan ilk yavru :)

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
merhabalar
bu sabah itibariyle ilk yavrumuz yumurtasından çıktı.yanında 6 yumurta daha var.anne hala yatmaya devam ediyor.ilk gün yavrunun kursağının kontrol edilmesi lazımmış ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.anne yavruyu genelde altında saklıyor.onunla beraber baba da içerde oluyor genelde.yavru genelde yüzüstü yatıyor ama en son sırtüstü yatarken gördüm,sanırım besliyor yavruyu.ara ara incecik sesi de duyuluyor.ilk günlerde yapılması,yapılmaması gerekenler ve kursak kontrolü hakkında yardımınıza ihtiyacım var :)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
boyun bölgesinde hafif bir şişlik ve beyazlık gördüysen anne besliyor demektir
sitede resimlere bakarsan 8-10 günlük yavrularla kıyaslama çünki o yavru daha 1 günlük ve kursağı öyle sarkacak şekilde dolu olmaz
+ yapmaman gereken rahatsız etme çok fazla, günde bir kere bak
+ yapman gereken mamasını suyunu eksik etme ve gece zifiri karanlıkta burakma yoksa dişi yuvalıktan çıkıp tekrar giremeyebilir veya yavruyu beslemeyebilir.
inşallah diğerleride gelir

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
içeri bakar bakmaz anneyle baba da yuvalığa giriyor.ancak 2 saniye görebiliyorum yavruyu.onda da genelde yüzükoyun yatıyor.ama bu sabah baktığımda düne göre baya büyümüş gibiydi :) teşekkür ederim cevaplarınız için...bekleyip görücez sanırım.umarım sağ salim çıkıcak yuvasından...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Nurdan hanım çok güzel bir duygudur hele ilk yavrularsa ve her yavru çıkışlarındaki heyecanlar bambaşkadır bu sizin ve kuşlarını için geçerli    hayırlı olsun sabah sabah güzel haber bunlar inşallah hepsi çıkar konu hakkında tecrübesine son derece güvendiğim ömer kardeşim çok güzel cevap vermiş

eğer yuvalığı açtığınızda anne ve baba kuş hemen yuvalığa girmye çalışıyorsa o yuvayı fazla rahatsız etmeyin derim çünkü onlar tam bir bakıcı çift yavrularını korumak adına yapıyorlar bunu ...!umursamaz bir çift değil yani  ;)

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
    gerçekten çok güzel böyle bir şeye birebir tanık olabilmek. torun bambaşkaymış :) o küçücük et parçaları insana bu kadar mı güzel görünür. baya da büyüdüler,adam olmaya başladılar. boncuk ilk kuluçkasında yumurtalarına yatmamıştı (gerçi hepsi boşmuş ),ikinci de bu kadar anaç olması oldukça şaşırtıcı oldu. pek güzel bakıyor, besliyor maaşallah...
    yavrularıyla beraber hala diğer yumurtalarına da yatıyor anne ama sizin takvime göre çıkanlar son yumurtalara denk geliyor. ama bunlar sapasağlam büyüsün de iki tane olsun yeter bana.
    yem,su,vitamin,haftada bir yumurta maması,marul,salatalık hepsi tamam :)

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
teşekkürler. 7 yumurtamızdan  2 si çıktı ama olsun ilk yavrularımız.bunlar sağlıklı büyüsün yeter :)

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
HAYIRLI OLSUNN! Çok güzel gerçekten, darısı bana, çok istiyorum bende bu olaya şahit olmayı, torun büyütmeyi  :)

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
teşekkürler :) umarım siz de en kısa zamanda torunlarınızı kucağınıza alırsınız :)

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
öncelikle teşekkürler ancak bir problem var maalesef...her şey gayet güllük gülistanlık giderken biz geçenlerde dişi kuşumuzu 5 dakikalığına kafes dışına çıkardık.o sırada erkek biraz huzursuzlandı.ertesi gün de yuvalığı rahatça temizleyebilmek için dişiyi 2 dakika daha tekrar dışarı aldık. bununla alakalı mı bilmiyorum dişi erkeğe karşı daha ilgisiz gibi oldu, erkek de dişiye ufak çaplı zarar vermeye başladı. kafasındaki tüyleri yoluyor, bazı yerlerden derisi görünüyor yol yol..bazen hiç bir problemleri yok gibi, sonra bakıyorum kafadaki tüylerde yeni boşluklar oluşmuş. naapmam lazım?? yavrularla da gayet ilgili bir baba. acaba siniri geçer mi yoksa erkeği kafesten ayıralım mı?