YUMURTADAN ÇIKAN YAVRUYA YARDIM ETMEK

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM, ABİLERİM, HOCALAR. YANLIŞIM, HATAM VARSA DÜZELTİN LÜTFEN. GEÇEN HAFTADAN BERİ 3. KEZ YAVRUYU KURTARDIM. ALLAHA ŞÜKÜR ÜÇÜDE YAŞIYOR. SONUNCUSUNU YANİ 20 DK ÖNCE ÇEKTİĞİM VİDEOYU SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. MAŞALLAHA VE BİLGİLERİNİZİ ESİRGEMEYİN. TEŞEKKÜR EDERİM...

Yumurtadan Çıkan Yavruya Yardım
Muhabbet Kuşu Ev Üretimi

the_myth

Takipçi Üyemiz
Adı
önder
Soyadı
selçuk
maşallah abi.kaç günlüktü acaba yumurta?

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Önder Selçuk' Alıntı:
maşallah abi.kaç günlüktü acaba yumurta?
DEFTER TUTTUĞUM İÇİN NET BİR TARİH. 19 GÜNLÜK. HER AKŞAM PERİODİK YUVA KONTROLÜ YAPIYORUM. ÇIKACAĞI GÜNDEKİ YUVALARA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİYORUM. YUMURTADA GARİPLİK VARSA SES VAR MI DİNLİYORUM. GENELDE SES GELİYOR PROBLEM YOKSA. BENDE ÇIKMALARINA YARDIMCI OLUYORUM. ALLAH NASİP EDERSE İLERKİ GÜNLERDE BU KUŞUN VİDEOSUNU YADA FOTOLARI YAYINLARIM...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benimkilerinde işte  bi kaç gün kala artık vs sebeplerden bi yumurta helak olmuş oluyo yumurtadan ses gelse böyle çıkarda işte ben açtığımda çoktan ölmüş oluyor.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
ceylin123/Nihal.Başkurt' Alıntı:
benimkilerinde işte  bi kaç gün kala artık vs sebeplerden bi yumurta helak olmuş oluyo yumurtadan ses gelse böyle çıkarda işte ben açtığımda çoktan ölmüş oluyor.
Nihal hanım, eğer öncesinde ölmemiş ise, yani anne yatmamış veya değişik sebeplerden gelişme durmamış ise bazen 18. gün çıkıyor yavrular ama çıkmayanlar için19. gün yumurtaların üzerine bakın. Tek tek kontrol edin. İllaki ya çatlama yada renk değişikliği oluyor. Eğer yok ise 20. gün çıkma ihtimali olmuş oluyor. 20. gün tekrar bir genel kontrol.

ömertürk

Takipçi Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
TÜRKMEN
kümeste nem oranı nasıl acaba nemsiz ise yumurtaları kıramayabilir yavru,bunu bir temiz bir cımbız tarafındanda yapabilrsiniz çünkü el ile yapıldıgı zaman enfeksiyon kapabilir.
ama gerçekten tebrik ediyorum sizi güzel bir tahmin
yavru kuş yumurtadan çıkınca sanki size baba diyebilrmiyim dercesine kafayı dogrultmaya çalışıyor :) :)

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
İsmail Akbaş' Alıntı:
yumurtaları işaretliyomusunuz peki bu işi yapmak içinnn numaralama falan
herzaman değil. bazılarının. yumurta sayısı çok olacakları tahmin ettiklerim oluyor. onları işaretliyorum. çünkü gerekirse başka anaçların altına koyma durumumda oluyor.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
çok bıçak sırtı bi iş kusursuz kayıt tutulmalı aksi takdirde vicdan azabına dönüşebilir
sizi tebrik ederim akın bey gerçekten güzel bilgi, bence videonun üstüne gerekli bütün açıklamalar yapılıp sabitlenmeli.

hasan ergor

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN BASRİ
Soyadı
ERGÖR
paylaşım için tebrikler. yavrular içinde gözünüz aydın sağlıklı yaşasınlar. ;D

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazen acil müdahaleler gerekebiliyor. Maşaallah

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
abi ALLAH razı olsun sayende bugün bir tane yavruyu yumurtadan çıkardım ilk yumurta yaptığı tarih 2 nisan olan çiftimin altında 5 yumurtası vardı fakat hiçbiri çıkmadı tek tek lambayla kontrol ettim yumurtaların hepsi doluymuş ve yumurtalar iz var sanki kırmaya çalışmışlar başaramamışlar gibi 2 si oluşmamış 2 side ölüydü en sonki yumurtayı açarken bir kıpırdanmalar oldu baktım yaşıyor aynen videodaki gibi yaptım yarısını kırdım baktım bir esnedi yavru yuvaya koydum şuan annesi ilgileniyor bu yumurtada da dikkat ettim yumurtaların kabukları çok sert karar verdim kalamar kemiklerini alıcam kafesten cemal tanış ustamında kalsiyum azaltma tavsiyesi ile  kalsiyum güçlendirmesini fazla yapmışım farkına vardım  azaltmam gerekiyor 5 yumurtadan 1 yavru bari bu sağlam kalsa inşallah

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
cihan aytan' Alıntı:
abi ALLAH razı olsun sayende bugün bir tane yavruyu yumurtadan çıkardım ilk yumurta yaptığı tarih 2 nisan olan çiftimin altında 5 yumurtası vardı fakat hiçbiri çıkmadı tek tek lambayla kontrol ettim yumurtaların hepsi doluymuş ve yumurtalar iz var sanki kırmaya çalışmışlar başaramamışlar gibi 2 si oluşmamış 2 side ölüydü en sonki yumurtayı açarken bir kıpırdanmalar oldu baktım yaşıyor aynen videodaki gibi yaptım yarısını kırdım baktım bir esnedi yavru yuvaya koydum şuan annesi ilgileniyor bu yumurtada da dikkat ettim yumurtaların kabukları çok sert karar verdim kalamar kemiklerini alıcam kafesten cemal tanış ustamında kalsiyum azaltma tavsiyesi ile  kalsiyum güçlendirmesini fazla yapmışım farkına vardım  azaltmam gerekiyor 5 yumurtadan 1 yavru bari bu sağlam kalsa inşallah

azönce yavruya baktım annesi yuvadan atmış bende bugün 2.yavrusu yumurtadan çıkan başka bir çiftimin yuvasına koydum bu yavruyu inşallah yadırgamaz anaç kuş  yaşatırız bu kadar badireye rağmen

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
cihan aytan' Alıntı:
azönce yavruya baktım annesi yuvadan atmış bende bugün 2.yavrusu yumurtadan çıkan başka bir çiftimin yuvasına koydum bu yavruyu inşallah yadırgamaz anaç kuş  yaşatırız bu kadar badireye rağmen
cihan hocam, öncelikle üzüldüm kaybettiğin yavrulara.  çok sevindim böyle bir şey başına gelip yavruyu kurtarmana. ama yumurtayı kıdıktan sonra tamamı çıkmadan o şekildeyken yavruyu yuvaya koyman olacaktı. umarım diğer yuvada yavrular vardır. yoksa oda bakmayacak büyük ihtimalle. allah daha iyilerini daha çoğunu nasip etsin. sendende allah razı olsun...