Yumurtadan Çıkma Sorunu

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Merhaba arkadaşlar ciftimin altında 19 gündür yumurta var ve cıkmadılar yumurtalara baktıgımda 4 yumurtanın ikisinde yumurtanın dışından bile belli olan bir karartı var yumurtanın büyük bir bölümünü kaplayan sizce bir kaç güne cıkarmı yoksa yumurta bozulmuş olma ihtimali varmı.Son sorum yumurtanın içinde yavrunun son gelişim hali dışından ışıga tutmadan belli olurmu cünkü baya karartıyı görüyorum.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Bunu yapıcam lakin sadece bir kenara çökmemiş yumurta neredeyse yumurtanın tamamını kapsıyo karartı. Ayrıca daha öncede yumurta bozulma sorunu ile karşılaşmıştım neden oluyor acaba bilgi alabilirmiyim ?

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
4 yumurtadan 2 si 20. günde dolu yumurta gibi ama su testini yaptıgımda kımıldama bile yok anlamadım gitti.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Ve ikinci defa başıma geliyor bu durum ard arda muhabbet kuşu dolu yumurtluyor daha sonrasında yavrular 1. haftadan sonra dolu görünüp cıkmıyorlar.

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Genelde ortam ısısı ve nemden dolayı bu sorun oluşur.Eğerki oda sıcaklığı düşükse yani 18 derece altıysa anne yaterli ısıyı verse bile yetmiyordur.Ortamda nem yoksa yumurta zarı kuşa yapışır ve yumurta içi ölüm gerçekleşir.Nadirde olsa erkek kuşun sperm kalitesi yetersiz kalır.Bu gibi durumlarda ortam nem ve ısısı ölçülmeli,eşlere haftada en az 5 kez mamayla birlikte e+s vitamin takviyesi verilmelidir.İmkan varsa Versele laga Ferti-vit öneririm.