Yumurtadan yavru cıkmama?

motifcan

Uzman Üyemiz
Bir çiftim 3 yumurta yapmıstı dişi kuş yavruda pek fazla izin vermediği için yumurtaları işaretleyemedim. Ama tahmini olarak yürütüyorum 2.sinde yumurta cıkardıgından yavru cıkmadı diye düşünüyorum 13 mayısta yapmıstı. Diger 2 yavruya baktıgımızda tam 18 günde cıkardı. Belki ben yanılıyor olabilirim 2. yumurta 20 günde cıkmıs olsun diyorum 3. yumurta 21 günü gecti o yumurtayı ne yapmalıyım sasırdım halen dişi kuş sahiplenmeye devam ediyor.Ne yapmalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim..

motifcan

Uzman Üyemiz
Yardım edecek yok mu? 3. yumurta sanırım verimsiz olmus ne yapmalıyım alıp atayım mı yoksa kalmaya devam etsin mi?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yumurtaları kontrol edebilirsiniz lamba ile yada su tekniği ile ikisininde nasıl yapıldığı sitede mevcut eğer boş olduğuna emin olursanız (yanlız çok dikkatli olmanız lazım bu kontrolleri yaparken sitede çok arkadaş yanıldı ve yavru kaybetti) alın yumurtayı dişi boşuna yorulmasın

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurta kontrol lambasıyla kontrol edebilirsin. Eğer yavru yaşıyorsa yumurtanın içinde kımıldadığını görebilirsin

motifcan

Uzman Üyemiz
Şahin abi ve Sezgin abi dişi hala yumurtanın üzerinde yatıyor dısarı cıktıgında da yaklastıgım anda girip üzerlerine yatıyor nasıl alabilirim ki yuvalığı actıgımda dişi kus daha önceden elime alıskın oldugu için yuvalıktan cıkmıyor eğer almaya kalkısırsam izin verir mi bilmıyorum daha önce hiç denemediğim için zarar verir mi vermez mi yavrulara bilmıyorum.. Birde kafesin kapısını acsam ucus imkanı sağlasam öyle alsam olur mu ?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
21 gün geçmiş bence birkaç gün daha bekle yumurtayı alacağın zaman kapat ışığı görmeden al kontrolünü yap eğer doluysa tekrar karanlıkta koyarsın yerine

motifcan

Uzman Üyemiz
lamba yardımı ile baktım hiç bişey anlamadım ama öyle kıpırdayan bişey yoktu ne yapmalıyım kalsın mı yumurta yoksa alayım mı? Alırsam yumurtayı dişi sorun cıkartırmı?

sooner

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
BİLGİ
Yumurtada yavru varsa böyle gözükür. Yoksa içi boş demektir.

sooner

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
BİLGİ
Sizi yanıltmak istemem çünkü 21 günü geçen yumurtam olmadı, böyle bir durum varsa forumdaki ustalar daha iyi bilir.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
sooner' Alıntı:
Sizi yanıltmak istemem çünkü 21 günü geçen yumurtam olmadı, böyle bir durum varsa forumdaki ustalar daha iyi bilir.
bende 21 günü geçipte çıkan yavrular oldu ama 26 dan sonra çıkması zor  yumurta kontrolünün doğru yapılması gerekli Oğuz kardeşim

motifcan

Uzman Üyemiz
Benimde ilk tecrübem hiç daha önce yasamadığım için bilemiyorum karanlıkta kontrol lambası ile baktım ortası siyah etrafı kırmızı görüntü vardı ama hiç bir hareket sezmedim yumurtanın içinde birde çiftimin ilk yumurtaları idi