Yumurtadan Yavru Neden Çikmaz

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
4,990
Konum
İstanbul / Fatih
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
yavruların yumurtadan çıkışını engelleyen faktörler..

1-babaya bağlı faktörler : yumurtalar dölsüz olabilir eğer yumurta varsa ve yavru çıkmıyorsa bunun temel nedeni erkekten kaynaklanır..erkeği değiştirmelisiniz..bunu en son seçenek olarak kullanın diğer faktörleri denediniz ve yavru çıkışı gene olmadı ise derhal erkeği değiştirin zaman kaybı yapmayın...

2-beslenme : beslenme üzerinde dikkatli durun..muhabbet kuşu tohumlarını mutlaka kullanın..

3-kalsiyum : çok fazla kalsiyum verirsen kabuk kalın olur ve yavru kabuğu kırıp dışarı çıkamaz içerde ölür.bunu nasıl anlıyacağız içerde döl varsa siyah olur ve kabuğu kırıp bakınca iğrenç bi leş kokusu gelir..dölsüz yumurtada döl yoktur ve saydamdır.içerik sıvı ve açık renktedir.ve gene aynı şekilde kalsiyumu az olursa bu seferde yumurta kabuğu ince olur ve en ufak harekette yumurta kırılır ve içersi hava alır ve içerideki sıvı kurur.gene yavru içerde ölür.

4- soğuk hava : oda ısısı 18 derece ve altında ise anne yumurtayı ısıtamaz ve yumurtalar soğur.ortalama 24-28 arası sıcaklık olsun ideal sıcaklıkta oda ısısı sağlayın.

5- anneye bağlı faktörler : anne yumurtanın üzerinde stres ve değişik nedenlere bağlı olarak kuluçkaya yatmaz buda gene yumurtaların soğumasına neden olur ve içerde canlı ölür..

6- babaya bağlı faktörler : sürekli çiftleşme isteğinde olan erkek kuşlar yumurtanın üzerinde olan dişi kuşları rahatsız ederek kaldırmak isterler ve yumurtalar sık sık kalkan anne yüzünden soğur..bu durumda yapmanız gereken erkeği kafesten çıkarın.anne tek bşı0na yavruları çıkartmasını bilir.hem kendine hem yavrularına bakar.

7- stres faktörleri : kuluçkada olan dişiyi sürekli yuva kapağını açıp acaba yavru çıktımı diye rahatsız etmek bu durumda anne strese girer ve yumurtaları yuvadan atabilir..ortamın aşırı sesli olması gene annede strese neden olur yani kafesin bulunduğu oda sessiz olması tercih edilir.

8- çeşitli enfeksiyonlara bağlı nedenler : bu durumda anneden yumurtaya direk enfeksiyon geçebilir ki bu durumda anne zaten enfeksiyona bağlı uzun süre yaşayamaz...yumurta içinde ölüm ve sonrada annede ölüm görülür.. buna çözüm olarak antibiyotik ve vitamin takviyeleri yapılır.

9- tünek ve kafes dizynına bağlı nedenler : özellikle kafeste aşırı miktarda tünek oyuncak ve benzeri süs eşyalarının olması çiftleşmenin tam olarak olmasını engeller ve bu durumda 2 yada 3 tünek yeterlidir ve çok yakın takmayın çünkü erkek kuş dişinin üstüne çıkar ve çiftleşmek için kuyruğuna ihtiyacı vardır tünek buna izin vermiyebilir ve dişi spermi yani ejekulatı içine aldığını düşünerek yumurtlamaya başlar ama boştur.yumurtalar dölsüzdür..
 

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
490
Konum
van
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
selahattin abim emeğine sağlık çok güzel bi yazı olmuş ek olarak kümesimizdeki nem oranı kışın çok önemlidir bunada dikkat etmek lazım
 

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
197
Konum
İstanbul / Zeytinburnu
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
paylaşım için teşekkürler.
yumurtaları sıralamak için üstlerine işaret koymak kuşların yumurtaya zarar vermesine neden olur mu? işaret için hangi renkler uygundur?