Yumurtalar`da ölü yavru

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
yumurtaları bugün kontrol ettim yavru ölmüş ve yumurtanın içinde su vardı anlamadım şuan hiç yumurta yok diyerleri boştu zaten acaba şimdi ne yapmam lazım

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Yavru yumurtanın içinde mi ölmüş? nasıl anladınız?, zamanı gelmiş miydi? kaç günlüktü? biraz daha açıklayıcı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız, ilk kuluçka mı?

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
36 gün oldu ve 10 günden beri yumurtalara bakmadım bugün baktığımda 5 tane vardı zaten 3 yumurtada boştu diyer 2 si de ölmüştü yani eski yumurtalardı evet ilk kuluçka

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
İlk kuluçkaysa bu tür sorunlar olabiliyor. Kuşunuzda bir problem olduğunu zannetmiyorum. Acemilikten kaynaklanan bir sorun bu. Forumda bu konuyla ilgili çok paylaşım var biraz inceleyin isterseniz.

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
acaba şimdi tekrar çiftleşirmi kuşlarım balkonda duruyo 30 derece oluyo balkon sıcaklığı bu sorun olmuş olabilirmi birde vitamin,gaga taşı mineral blok felan hepsi var vitamin haftada 2 kez uyguluyorum

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
valla balkonda dereceye baktığımda 28 29 arası nem ölçerim yok malesef :( sıcaklık ve nem kaç olmalıdır tahmini odaya alsam kuşları

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ya aslında bu soru o kadar geniş yelpazesi olan bir konu ki, biz sorarız siz cevaplarsınız onlarca soru onlarca cevap, fakat bir gün yerinde kafesinizi kuşlarınızı gördüğümüz an anlarızki o sorduğumuz ve yanıtladığımız soru ve cavapların hiçbiri önemli değilmiş; örneğin;
-yuvalığın yanlış takılması
-yuvalığın tüneğinin olmaması
-kafesin zeminde durması
-kalamar kemiğinin olmaması
vs.vs bu örnekleri uzatabiliriz. Yapmanız gereken üretimle ilgili sitemizdeki ilgili konuları okumanız ve her okuduğunuzu kendinizle kıyaslamanız, öğrendikçe eksikliklerinizi daha iyi göreceksiniz. :)

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
Kemal SOYLU' Alıntı:
Ya aslında bu soru o kadar geniş yelpazesi olan bir konu ki, biz sorarız siz cevaplarsınız onlarca soru onlarca cevap, fakat bir gün yerinde kafesinizi kuşlarınızı gördüğümüz an anlarızki o sorduğumuz ve yanıtladığımız soru ve cavapların hiçbiri önemli değilmiş; örneğin;
-yuvalığın yanlış takılması
-yuvalığın tüneğinin olmaması
-kafesin zeminde durması
-kalamar kemiğinin olmaması
vs.vs bu örnekleri uzatabiliriz. Yapmanız gereken üretimle ilgili sitemizdeki ilgili konuları okumanız ve her okuduğunuzu kendinizle kıyaslamanız, öğrendikçe eksikliklerinizi daha iyi göreceksiniz. :)
hiç birşeyleri eksik değil kuşlar balkonda yüksek yerde durmakta kalamar kemiği minaral blok vs vs hepsi mevcuttur yuvalık geniş ve içinde hamster talaşı var yuvalığın tüneği var kafesin içindeki tünekler tahta sabitlenmiş durumdadır

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Geçenlerde bir kaç üretici arkadaş oturmuş sohbet ediyorduk. Bir arkadaş dediki ya beyler ben yumurta alamıyorum ne yaptıysam olmuyor, kuşlar yuvalığa giriyor ama ya yumurtlayıp yuvalığı terk ediyor ya da bir kaç kere girdikten sonra bir daha hiç girmiyor... E biz de tabi aklımıza gelen bütün soruları sorduk :) bit mi var acabadan tutun kümeste fare mi var da hayvanlar korkuyor da tedirginler yuvalıkta kalmıyorlara kadar en uç noktalara kadar düşündük. Tabi sorduğumuz bütün soruları bloke etti o arkadaş yani hiç bir şey olumsuz görünmüyordu. Sonra muhabbet başka konulara döndü sonra aramızdan biri dediki ya beyler ben yuvalığın hava deliklerini çoğaltcam sıcaklarda yetmiyor daha iyi havalanması için bir kaç delik daha acacam dedi :)
Ve o ilk arkadaşın sorunu bir anda çözülüverdi :) meğer o arkadaş yuvalıkların hiç birine havalandırma deliği açmamış :) kimin aklına gelirdi bu soruyu sormak!!! yaaa işte bu iş böyledir. Sonra koştura koştura kümesine gitti delik açmaya :) şu an herşey yolunda ;)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mehmet YENİDOĞAN.' Alıntı:
hiç birşeyleri eksik değil kuşlar balkonda yüksek yerde durmakta kalamar kemiği minaral blok vs vs hepsi mevcuttur yuvalık geniş ve içinde hamster talaşı var yuvalığın tüneği var kafesin içindeki tünekler tahta sabitlenmiş durumdadır
Hocam sizin sorun çok büyük ihtimal ilk kuluçkasından dolayıdır. Bence bir kuluçka daha deneyin muhtemelen sorun çözülecektir. Olmadı 1-2 ay dinlendirip tekrar yuvalık takarsınız.

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
tamam usta yuvalıkta delik yok dediğin gibi bi kaç tane delik açmam lazım zaten havalar sıcak bi daha kuluçkaya yatsın dinlendirmeye alıcam bakalım inşallah bu sefer olucak çok teşekkür ediyorum sağolun

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,22669.0.html

bu konuyu bir inceleyin. bendede aynı sorun vardı çamdan folluk kestirdim mobilyacıdan yuvaya göre sonra biraz oydum onu folluk yaptım.ayrıyetende içine kaba çam talaşı koydum. nem ölçer aldım ki sorun nemdenmiş heralde 28-35 arası nem ölçüyordu araştırmalarıma göre en az 50 nem olmalı diyor herkes. bende üretimhanenin her yerine 5litrelik bidonları kestim su doldurdum koydum. birde havlu var onu ıslıyorum girdiğimde kurudumu nem yapıyor şu an 55-60larda nem oranı ve 7 yumurta yapan bir kuşumun bugün 3. yavrusu çıktı ve tam gününde çıktılar.yani işe yaradı benim sorun nemdenmiş sende ona göre dikkat et. tabi birde ortamın temiz olması temiz hava olması çok önemli havalnadırmada kesin olmalı yoksa yumurta içi ölümler yine artıyor.