Yumurtalar Dolu mu?

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Dün ışıkla kontrol ettim, 4 yumurtanında kalın olan kısmında sadece ufak bir hava boşluğu mevcut orta kısmı mat ışık zor geçiriyor ve uç kısmıda ışık geçiriyor acaba yumurtalar gelişiyor mu?

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
boş olan yumurta kuşa zarar veriyormu ? eğer vermıyorsa yumurtayı ele alıp dişiyi ürkütmeye ne gerek var? boş yada dolu olması sizin için kulukca süresini çoook gectiyse ozaman önemli olmalı.

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Ersin Bey,12 tane yumurta vardı,3 tanesini zaten kendisi kuluçka dışında bıraktı bakmadı,diğerlerinden de zamanı geçen 2 tane yumurta var,daha önce bende sizin gibi düşünüp ürkütmek adına kontrol etmedim,ama şimdi boşmu dolumu öğreniyim ki ilerki kuluçkalarda bilgim olsun hata yapmayım.Anlatabildim mi.

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
Yumurtalar matsa büyük ihtimal doludur kardeşim..mesala ben yuvalarımdan birine baktığımda 5 yumurtadan bitanesi şeffaf gibi diğerleri siyahımsı gibiydi.şeffe olan 1 numaralı yumurtaydı çıkmadı ve diğer 4 yumurta çıktı..ışık kontrolü yaparsan dahada net anlayabilirsin..hayırlı üretimler...

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Bir kuş 12 yumurta nasıl yaptı anlamadım :)

MaşaAllah diyelim de nazar deymesin inşaAllah.

Ama 12 yumurta demek 24 gün demek. 1. yumurtanın üzerinden 24 gün geçmiş olur ki 18. günde çıkması lazım yavrunun. Bu arada son yumurta 6. günde damarlanmaya başladığı için siz ona baksanız da boş olarak göreceksiniz. Eğer kuşunuz böyle çok yumurtluyorsa, yumurtaları numaralandırın, kontrol ederken sırası konusunda kolaylık olur. Bir de boş yumurtayı kuşun altında tutmanın anlamı yok. Onları kontrol etmek eğer sert hareketler yapmıyorsanız genelde rahatsız etmez. Ama kuştan kuşa da değişebilir.