Yumurtalar yemişler galiba :S

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
arkadaslar ayın 16 sında yumurta yaptı dune kadar baktıgımda 2 tane yumurtası vardı bugun talas koyucaktım kı baktım yumurta  kalmamıs kafesın ıcıne baktım attılarmı dıye yok atmamıslar sonra foluga baktıgımda yumurta kırıkları vardı neden yapmıstır kusun hala catalı acık ?  boş olsa atar diye tahmin ediyorum

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
Dişi erkek hep yuvalıkta hıc cıkmazlar ordan :S kalsıyum eksıklı ıcın ne gerekır kı  tası var  2 gunde bır mama yaparım  muhabet satan yerden yem tarzı verdı bunu yeme karıstır ver dedı butun her seyı karsılar dedı :S ne bılım valla delı olcam yumurta alıyorum cıvcıvı cıkaramıyorm

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kuşlarınızın yumurta kırmalarının bir çok sebebi olabilir.bence en büyük sebebi kuşlarımız yumurta üzerine yatarken rahatsız edilmeleri.daha önce çiftlerimden birinin altında 8 yumurta varken birini dışarı attıklarını gördüm atılan yumurtayı işaretleyip tekrar kuşun altına koydum ve daha sonra kontröl ettiğimde aynı yumurtanın tekrar atıldığını gördüm ve kontürol lambasıyla baktığımda yumurtanın boş olduğunu farkettim.

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
ilk sefer merakım  vardı bakıyordum her gün 1  kere açıp bakıyordum meraklıydım ama sımdı ole bır sey yapmadım valla anlamadım acıkcası :S

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben hergün yuva kontrolü yaparım ve yumurtaları kontrol eder.hatta elime alır ve kontrol ederim.ben kuşlarımı öyle alıştırdım.kalciyum ihtiyaçlarını her şekilde karşılıyorum.ama 1 çift varki.yumurta yeme hastalığı var.ona yapacak bir şey yok.hemen elden çıkarmak lazım.beklemek sadece zaman kaybıdır.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Zeki Mülayim Abiye Katılıyorum

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
İlk yumurta yiyişi ?bundan önce 4 adet yumurta yaptı 4 dışarı attı  sizce cıkarım mi elden yoksa ? kalsiyum icin ne almami tavsiye edersiniz ne yapım ?

akresta

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
SOLMAZ
aynı dert benim çiftlerimden birinde de var Emrah....4 karın yumurtlattım ama hepsini yediler valla...dünde 3 tane boş yumurta koydum onlarıda yediler....çok şans verdim ama şanslarını tükettiler artık elden çıkartmaya karar verdim....yedikleri ym zarar çünki bu satten sonra....yapacak bişey yok...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
selam  arkadaşlar şimdi ben bir konuya takılı kaldım burada tanıdığım herkez dürüst ve oldukça yardımı seven kişiler şimdi bu arkadaşımıza yardım edebilmek için kuşları elinden çıkartmalısın diye tavsiyelerde bulunuluyor ancak bu arkadaşımıza ne şekilde elden çıkartmasınıda söylememiz gerekmiyormu hatayla çift olarak bir başkasına bu kuşları verirse o kişide bu arkadaşımızın başının etini yemezmi kuşlar yumurtasını yiyiyor diye  biz bu olayın neresinde olacağız ? eğerki bu konuda yanlış düşünüyorsam herkezden özür diliyorum.
Sevgili arkadaşım benim için kuşu elden çıkartmak enson çaredir onuda çıkartırken herhangibir bedel karşılığı olmadandır diğer arkadaşlarda buna katılacaktır bu kuşu al başka bir kuşla çapraz eşle sonuç ne olacak bakım çizelgeni bi gözden geçir belki vardır bi yanlışlık olmadımı ozaman bu kuşu veya kuşları sevdiğin birisine veya meraklısına neden verdiğini anlatarak hediye etmeni ve eğerki birgün bu kuştan bıkarsan tekrar bana geri ver demeni öneririm çünkü bu işe yeni başlıyan veya işinde ilerlemiş olan birinin eline geçip o insanında umutlarını köreltmesin sanırım burada bulunan hiçkimse istemez benim düşüncem budur yanlış düşünüyorsam bu ileti iptal edilebilir herkeze kucak dolusu selamlar

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
üst yazım çok oldu kusura bakmayın şunuda eklemek isterim bende bu şekilde 2 çift var inat ettim bunlara yumurta yedirmemeye ve kuşlar pes etti şuan birinin altında 8 yunurta ve 1 yavru var (yavru bugün çıktı ) diğeride dün 5 ci yumurtasını yaptı sayısız yumurta yediler ama ben ısrarla başka kuşların yumurtasınıda yedirdim ama sonuda pes ettiler ne mi yaptım 2 mamalık kum ve 3 adet kalamar kemiği ve devamlı önlerinde mama bulundurdum kuma ve kemiğe pek bakmadılar ancak günde 2 defa mama yaptım hepsini sildiler süpürdüler bilmiyorum neden vazgeçtiler belkide yumurtadan bıktılar  C:) saygılar

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
Engin kardesim valla yazını beğendim burda kendımı sevdırmek vs ıcın degıl yanlıs anlasılmasın benım erkek kuusm kendı yavru olarak satıcılardan aldıgım ve cok zaman harcadıgın bır kus askım diyen ele  omuza gelen bir kuş ama bu cok uyanık oldugu için ve renk olarak benım hosuma gidiyor ve bir gün düşündüm ya bu hayvan biz nasıl evlenmeye ihtiyac duyuyorsak onun da ihtiyac duyar ister biz bir ömür bir hayvanla olmaz ki o da bir ömür insanla olmaz buna eş alim diye aldim benimki hobi satmak para kazanmak vs değil evde 1 cift var yani sadece simdi herkesin deyimi konuşan kuş ele gelen kuş dölleme yumurtlatma yapmaz diyorlar bende bu laftan dolayı inat ettim bekliyorum..

Bu bi kaç dk önce baktım ki bir tane yumurtlamiş bakalım ne olcak :) yerse yer ::) babamin deyimiyle olum bu üsten yiyor altan çıkarıyor :D:D: baya güldüm herkese cevaplari için teşekkür ederim

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Emrah şunu söyliyeyim yeğenimde bir çift var erkeği babasından getirdi konuşuyor dişisinide bir petshoptan aldı oda konuşuyor şuan bildiğim kadarıyla 3. kuluçkası ilk kuluçkadan yavru alamadı ama sonrakilerden maaşallah yavru almayı başardı anası konuşuyor babası konuşuyor heralde yavrularda yuvadan atlamadan konuşmayı öğrenecek şimdiyekadar olmadı ama şimdiden sorada olmuyacak diye birşey yok bakarsın bu güzel hayvanlar yavrularına alfabeyide öğretir  C:) C:)
hakkında hayırlısı olsun saygılar.

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
enginersin' Alıntı:
Emrah şunu söyliyeyim yeğenimde bir çift var erkeği babasından getirdi konuşuyor dişisinide bir petshoptan aldı oda konuşuyor şuan bildiğim kadarıyla 3. kuluçkası ilk kuluçkadan yavru alamadı ama sonrakilerden maaşallah yavru almayı başardı anası konuşuyor babası konuşuyor heralde yavrularda yuvadan atlamadan konuşmayı öğrenecek şimdiyekadar olmadı ama şimdiden sorada olmuyacak diye birşey yok bakarsın bu güzel hayvanlar yavrularına alfabeyide öğretir  C:) C:)
hakkında hayırlısı olsun saygılar.
+1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Emrah kardeşim daya yeni başıma geldi bi konuda cevap vermiştim onu alıntı yapayım belki işine yarar

Ömer ADAM' Alıntı:
ilk kuluçkalarıya geçebilir ama bazı kuşlar bunu huy haline getirir
Ben kendi başıma geleni söyleyim belki başka çözümüde vardır;
her kırdığı yumurta için sahte yumurta koymaya başladım , toplamda 8 yumurtayı kırdı baktım artık kırmıyor 2 yumurta var yumurtladıkaca tekrar 1 er 1 er aldım ve altı yumurtanın üzerinde kuluçkaya yattı, toplamda 14  yumurta yapmış oldu, tabi kuş yorulunca sadece iki yavru verdi ama hiç değilse huyu düzeldi.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
zeki abiye katılıyorum dün benimde çiftimin biri yumurtanın birini dışarı atmış yumurtayı kırdım yumurta boştu demekki bazı çiftler yumurtanın boşmu dolumu olduğnu hissede biliyor kuş boş yumurtaya yatmamak için ya yiyor yada yuvadan atıyor daha önce ilk defa yumurtlayan bir çiftimdede oldu ilk iki yumurtasını kırdı diğer yumurtalarının hiç birine zarar vermedi kuşların bazıları bence yumurtanın boş olduğnu bildiği için kırıyor veya yuvadan atıyor

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
yumurta yiyen kuşlar bunu 3 karın yumurtlama döneminde de yapıyorsa muhakkak ve muhakkak eşleri değiştirin  3 karın yumurta dömemi deneme süresinde kum kalamar kemiği iyot taşı gaga taşı mineral blok taşı kafeslerinde olmalıdır iyi ve temiz yem verilmelidir (vivit karışık muhabbet yemi gibi) iyi mama verilmelidir.(ilaç tavsiye etmiyorum) yeşillik.elma armut havuç salatalık haftada 1 kez dönüşümlü verilmelidir.strese sokmamak için kafes ve yuvalık sürekli açılmamalı ve rahatsız edilmemelidir.tüm bunlar 3 karın yumurta döneminde yapılmalıdır.yumurta yeme işi devam ediyorsa eş değiştirilmelidir 1 yada 2 karın yumurta dönemi de yeni eşle beklenmelidir yine sıkıntı devam ediyorsa kuşlar elden çıkarılmalıdır... elden çıkarma işlemi nasılmı olacak.Eminönünde damızlık yada eş takım diye satılanlar nasıl sanıyorsunuz büyük çogunlugu sorunlu damızlıklar...elden çıkartma işi gönlünüz nasıl isterse öyle olsun ama ben olsam satıyorsam muhakkak dogruyu anlatırım satamıyorsam hediye ederim ettiğim kişiyede söylerim...bende bir takım vardı artindeki yeğenimin çocukları yanıma geldiklerinde hediye ettim.....
yem ve yer israfı zaman kaybı olurlar yoksa....