Yumurtalar yine boş...

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Arkadaşlar yumurtalar yine boş çıktı ve altından almayı planlasam da dişi huysuzlanıp kafes içinde birkaçgün boyunca çırpınmaları oluyor. Ne yapmalıyım?? Yarın 20. gün oluyor .... 4 tane yumurta mevcut bu arada..

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
Malesef benimde bir cif kusum oyle erkegin poposundaki tuyleri kes bir dene belki tuylerden iyi cislesememis olabilir e vitamin eksikligindende olabilyormus

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi emin misin boş olduğundan illa 20 günde çıkacak diye bir şey yok 2-3 gün bile gecikme olabilir. Genelde 18 günde çıkar ama beklemen lazım. Tabii boş olduğundan emin değilsen.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
en son yumurtanın 24 günü doldurmasını bekle öncelikle. ayrıca dişi huysuzlanıyorsa yumurtaları alma bekle dişi kendisi yumurtaları dışlasın dişi yumurtalara oturmaktan vazgeçtiği zaman yumurtaları alırsınız dibinden.

Yumurtaların boş çıkmasının nedenine gelirsek ilk kuluçka da yumurtalar boş olabilir, vitamin eksikliğinden dolayı döllenmeler yetersiz olabilir, sağlıklı bir çiftleşme gerçekleşmiyor olabilir.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Daha önceki gibi ışık testi yaptım ve yumurtanın yarısından fazlasında sarı bir tabaka görünüyor geriye kalanı ise beyaz. Yani içinde kurumuş gibi. Şimdi ben ne yapmalıyım? Alsam hırçınlaşacak ve bir daha ki yumurtlamaya kadar çırpınıp duracak kafeste.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Taner TOSUN' Alıntı:
Daha önceki gibi ışık testi yaptım ve yumurtanın yarısından fazlasında sarı bir tabaka görünüyor geriye kalanı ise beyaz. Yani içinde kurumuş gibi. Şimdi ben ne yapmalıyım? Alsam hırçınlaşacak ve bir daha ki yumurtlamaya kadar çırpınıp duracak kafeste.
Teker teker azaltmaya çalış abi. Hırçınlaşsa da yapacak bir şey yok. Boşu boşuna zaman harcamasın ve yorulmasın.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Hala yatan kuşum yumurtalardan bir tanesini kırıp yuvadan atmış. Sırasıyla ben çekecektim fakat hırçın kuş. Yaklaşmak zor, strese sokmak da istemiyorum.  Sanırım günü gelip de çıkmayan yumurtaları böyle kırıp atacak.