Yumurtalar

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Erman OLCAY' Alıntı:
Boş büyük ihtimalle ilk yumurta... 12 martta yumurtladığı yumurtanın üzerine hemen oturmaya başlamadı 2. 3. den sonra başladı biz 3 tane var derken bigün bi baktık 6 tane olmuş :D
6 tane yumurtadan da boş çekerlerse kalıplarına tükürürüm :)
Ama sanki onlar evlat sahibi olmuyor ben oluyormuşum gibi çok güzel bi his ya :D
ilk kuluçka ise sorun çıkabilir benim 7 yumurtadan 1 tane dolu çıktı :)

izmirli35

Yeni Üyemiz
Adı
Erman
Soyadı
Olcay
Arkadaşlar bugün öğleden sonra saat 1 de ilk yavrumuzu aldık allah analı babalı büyütsün :)
Şimdi Sormak istediğim şeyler var;
1.Beslenmesi ile ilgili yapmam gereken bişey var mı? yoksa Anne babaya mı bırakmalıyım besleme işini?
2.Yemlerine veya suyuna ek vitamin desteği gibi bişey koymam gerekir mi?

Uploaded with ImageShack.us

izmirli35

Yeni Üyemiz
Adı
Erman
Soyadı
Olcay
malesef ilk çıkan yavrumuz hayatını kaybetti.
bu hadiseden sonra kuşlarımız yumurtaların hepsini yuvadan attı.
şimdi tekrardan yumurtlamaya başladı.
Yeni seriden daha çok umutluyuz.
Mama tarifini buldum ancak nasıl beslenmesi gerektiğini bulamadım bana link gönderebilirseniz sevinirim

Furkan_Arslan

Yeni Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Arslan
Abi kuşun eşi lmadığı için yumurtala döllenmemiştir. Bundan dolayıda yavru çıkmaaz yani bekleyipte kuşu yorum vasfından düşürmenin bi anlamı yok.  ;) ;) ;)

serhat koymalı

Üyemiz
        İnşallah bu sefer sağlıklı yavruların olur.Bazı kuşlar ilk kuluçkalarında bu tarz sıkıntılar yaratabilirler. son yumurtayı yapana kadar mama vermeye dewam edin ilk yavru çıktığında tekrar mama vermeye başlayın.İlk başlarda yapımı kolay basit mama ile başlayabilirsin haşlanmış yumurta,havuç,bebe bisküvili ve irmikli mama yapımı daha basit olduğu için ben onu tercih etmiştim daha sonra ise hazır mama kullanmaya başladım sizde aynı şekilde yapabilirsiniz..Mamayı günlük taze olarak verin çok ıslak yada çok kuru yapmayın.İlk başlarda yemek istemeyebilirler ama bisküvinin ve yumurtanın kokusuna dayanamıp tadarlar ve en sevdikleri şey o mama olur.Birde yumurtaları numaralandırabilirsen senin için iyi olur  döl kontrolü yaparak boş olan yumurtaları ayırabilirsin Eğer kuşlarınız insana alışık değil iseler  size güvenmelerini sağlayın yada fazla rahatsız etmeyin.

izmirli35

Yeni Üyemiz
Adı
Erman
Soyadı
Olcay
Furkan_Arslan' Alıntı:
Abi kuşun eşi lmadığı için yumurtala döllenmemiştir. Bundan dolayıda yavru çıkmaaz yani bekleyipte kuşu yorum vasfından düşürmenin bi anlamı yok.  ;) ;) ;)
Abi sen ne yaptın kuşun eşi var bir yumurtadan yavru çıktı sonra öldü diyorum :)

izmirli35

Yeni Üyemiz
Adı
Erman
Soyadı
Olcay
Serhat KOYMALI' Alıntı:
        İnşallah bu sefer sağlıklı yavruların olur.Bazı kuşlar ilk kuluçkalarında bu tarz sıkıntılar yaratabilirler. son yumurtayı yapana kadar mama vermeye dewam edin ilk yavru çıktığında tekrar mama vermeye başlayın.İlk başlarda yapımı kolay basit mama ile başlayabilirsin haşlanmış yumurta,havuç,bebe bisküvili ve irmikli mama yapımı daha basit olduğu için ben onu tercih etmiştim daha sonra ise hazır mama kullanmaya başladım sizde aynı şekilde yapabilirsiniz..Mamayı günlük taze olarak verin çok ıslak yada çok kuru yapmayın.İlk başlarda yemek istemeyebilirler ama bisküvinin ve yumurtanın kokusuna dayanamıp tadarlar ve en sevdikleri şey o mama olur.Birde yumurtaları numaralandırabilirsen senin için iyi olur  döl kontrolü yaparak boş olan yumurtaları ayırabilirsin Eğer kuşlarınız insana alışık değil iseler  size güvenmelerini sağlayın yada fazla rahatsız etmeyin.
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Mamanın amacı nedir tam olarak anneyi yumurtaların üzerinde daha çok tutabilmek için bir yöntem midir?
Erkek besleme konusunda yardımcı olması gerekmiyor mu?
Sonuçta yavruları da bunlar kendi ağızlarıyla beslicekler yani dimi?

serhat koymalı

Üyemiz
Mamanın amacı kuşların protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılayarak sağlıklarını korumak formda olmalarını sağlamaktır.Sadece kuru yem vererek bunu sağlamak biraz zor.Mama yumuşak bir yiyecek olduğu için anne baba yavruları beslerken daha rahat kusuyor.Dişinin yumurtalar üzerinde yatması ile bir alakası yoktur.Evet anne baba mamayı yer ve ağızlarıyla yavruları beslerler.