yumurtalardaki yavrular canli ama cikmiyor yardim lutfen

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Merhaba arkadaslar 20gun once muhabbet kusum 4 tane yumurtladi.Sonralar  yuyumurtalarin ikisi kirildi.ama kirilan yumuryalarin kacinci oldugunu bilmiyorum.Simdi kalan yumurtalarin ikisinde de canli yavru var.Yavrularin ganagasini oynatdigi kalp atislari falan gozukuyor.Ama yavrular cikmiyor.Bundan onceki kuluckada da yavrular yumurtada oldu.sizce napmaliyim yumurtalari kirip yavrulari cikartmalimiyim.Yardim lutfen.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
SAKIN ÇIKARTMA KARDEŞİM YOKSA BİYERİ KANARSA ÖLÜR YAVRU ANNESİ ÇIKARIRR ONU SEN SAKIN ELLEME ONLARIN DOASI OYLE EGER İÇİNDEKİ ZAR VÜCUDUNA YAPIŞIKSA SEN CEKERSEN KOPAR KANAR ÖLÜR YAVRU ;)

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Ali PİRİNÇÇİ' Alıntı:
SAKIN ÇIKARTMA KARDEŞİM YOKSA BİYERİ KANARSA ÖLÜR YAVRU ANNESİ ÇIKARIRR ONU SEN SAKIN ELLEME ONLARIN DOASI OYLE EGER İÇİNDEKİ ZAR VÜCUDUNA YAPIŞIKSA SEN CEKERSEN KOPAR KANAR ÖLÜR YAVRU ;)
saol abi hakketen annesi cikara bilirmi.Cunki bundan onceki kuluckada iki yavru cikamayib olmusdu.

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
peki yumurtayi azcik delip hava almasini saglasam nolur

gurcans

Yeni Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
Sepetçi
Benim bildiğim kadarıyla yumurtadan çıkamama sorununa ortamın nem oranı sebep oluyor. %50-60 arasında olmalı nem. Elbette üstadlar bu konuda daha sağlıklı yorum yapacaktır ama bir nemölçer ile ortamın nemini ölçmelisiniz diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Arkadaslar biliyorum cogunuz bana cok kizcak.Ama ne derseniz haklisiniz.Sonucta bir hayat soz konusu.Bu gun yumuryalardan birinin azcik catladigini gordudim.Yavrunun cikmak isteyib cikamadigini dususundum ve havacik odacigindan bir az delmege asladim.Ve yavrunun oldugu yere kadar deldim ama yavrunun zarini delmedim.Sonra yumurtayi yedine koydum.Ik.i saat sonra yuvaya baktigimda annesi yavru yumurtadan cikarmisti ama yavru ölmustu.Artik o manzarayi gordugumden sonra muhabbet kusu beslemeycegim soz verdim.simdi bir tane yavrulu yumurta kalmis.Bilmiyorum yavru yasiyomu yasamiyomu.Artik biktim.Simdiye kadar 19 yumurta kirdilar ve bu sekilde iki yavru öldu.