Yumurtaları başka çifte koymak(RESİM)

dikein

Yeni Üyemiz
Web sitesi
Bursameridyen.com
Adı
mustafa
Soyadı
topal
Diğer dişinin bakmadıgı 4 yumurtayı şuan 2 yumurtası olan çiftin yuvasına bıraktım yumurtanın üstüne yattı ancak yavru bugun yarın cıkacak cıkan yavruya bakarmı öldürür mü merak ediyorum ihtimaller nedir

kendisi daha yeni yumurtladı.attıgım yumurtalar da çatlamak üzereler

beyaz olan 2 tane kendi yumurtası

dikein

Yeni Üyemiz
Web sitesi
Bursameridyen.com
Adı
mustafa
Soyadı
topal
Erhan KİRET' Alıntı:
ihtimaller denizi:D
-bakabilirde
-bakmayabilirde
-öldürebilirde
-ilk çıkacak olan üvey yavrular diğer yumurtalara zarar verebilirde
kendi yavruları cıkana kadar koydugum yumurtalar tüylenip atlar büyük ihtimal

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
senin koydugun yumurtalarla diger yumurtalar arasında cok gün farkı varsa sorun olabilir yavrular arası büyüklük farkı olucak ufak yavrular ezilebilir.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Mustafa TOPAL' Alıntı:
kendi yavruları cıkana kadar koydugum yumurtalar tüylenip atlar büyük ihtimal
bu nasıl olucak bunu anlamadım işte...
kuluçka süresi 21 gün bir yavrunun yuvadan atlaması 40-45 gün hadi en kötüsü 30 gün...nasıl olucakta koyduğun yumurtlar tüylenip yuvadan atlıycak anlayamadım..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Erhan KİRET' Alıntı:
bu nasıl olucak bunu anlamadım işte...
kuluçka süresi 21 gün bir yavrunun yuvadan atlaması 40-45 gün hadi en kötüsü 30 gün...nasıl olucakta koyduğun yumurtlar tüylenip yuvadan atlıycak anlayamadım..
yavruların yuvadan inmesi 25-32 gün arasıdır
kuluçka süresidi ortalama 18-19 gündür.
izle gör politikasını uygulayıp tecrübe ednmiş olacaksınız..
muhtemelen bakar.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
keşke o 4 yumurtayı koymasaydın şimdi onlardan birkaçtanesi çıkacak büyüyecek sonra kuş kendi yumurtalarını bir kenara atacak, kendisine ait olmayan yavruları büyütecek, ben bu tür şeylere karşıyım, tamam bir iki yavruya annesi bakmaz, atarsın başka kuşun yanına anne hem kendi yavrularını büyütür hem onları, ama bu şekilde olmasın ya mümkünse, biraz da doğasına bırakmak mantıklı geliyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi doğasına bırakalım doğru söylüyorsun ama ölen yavruların da sorumluuğu bizim üstümüzde onu da düşün allah bize imkan vermişse başka çiftin altına da koyabiliirz yavruları da doğasına bırakalım diye ölme terketmek doğru değil bence

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
doğru söylüyorsun bende bundan bahsediyorum efekan kardeş, şimdi o kendine ait olmayan yumurtalar çıkacak, kendi yumurtaları çıkmayacak, ne değişti? onların sorumluluğuda bizde???

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi o yavrulara da bakacağından ben kendi adım gibi eminim çünkü kuşlar daha yavrular atlamadan yeni yumurtalar da yapabiliyor onlara da bakıyor :) o yüzden sorun olacağıa inanmıyorum ama kuşuna göre değişir inşallah bakar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi geç çıkan yavrular diğerlerinin atlamasına yakın çıkacaklar bence kesinlikle bakacak

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
geç çıkan yavru olmayacak bence, çünkü 4 yavru çıkıp büyüdükten sonra annenin diğer yumurtalara düzenli yatabilecek zamanı olmayacak, brini kurtarırken yine diğerini ölüme terk etmiş olacaksın yani, yavrular çıksa dahi büyükler onları ezecek.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Geçen gün aynı şeyi ben yaptım 8 yumurtalı çiftimden 2 yumurtayı diğer 1yumurta ve 3 yavru olan çiftimin altına koydum. 2 yumurtadan 1 yavru çıktı diğeri boşmuş :) şu anda kendine ait olmayan yavruya gayet güzel bakıyorlar ama diğer yavrular büyük olduğu için ezilme tehlikesi var gibi :( inşallah sorunsuzca büyüyorlar sizdede sorun çıkmaz...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bekleyip görelim derim bakar  ama  kacta  kac  yapar  bilemiycem...