Yumurtaları Kırıyorlar.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Kümesimin şuan sıcaklığı 31.5 derece. Nem %40. Kuşlarım yumurtalarını kırıyor. Acaba yumurtalar sıcaktan bozulduğu için mi kırıyorlar. Vede Ağızları açıp kapatıyorlar sürekli sanırım sıcaklardan kaynaklanan sebeplerden dolayı bu dönem yavru alamayacağım. Ne yapmalıyım arkadaşlar.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Sıcaklık yüksek nem düşük eşten ayırmanız kuşlarınızın sağlığı açısından iyi olacaktır

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Sıcaklık ve Nem  Olayına Açıklık getirilmesini Rica ediyorum. Benimde Kuşlarım İnşallah çiftleşecekler ama evde Derece ve NemÖlçer yok. Nasıl ayarlayabilirim Bütün Etmenleri.?

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
çok nadiren de olsa bazı dişiler bozuk boş olan yumurtları  kırabilir..

sanırım buna daha çok uyuyor durum. Çünkü kırılan yumurtalara dikkat ettim çoğu boş olanlar veya bozulmuş kararmış yumurtalardı. Ama bu bozulmalar sıcaktan olabilir mi peki yumurta neden bozulur ?

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
yumurta neden bozulur ?
yuvalık tabanından kaynaklana bilir.
kuşlar  ürktüğü zaman yuvalığa ani girişlerinden kaynaklana bilir
erkek çiftleşirken dölleyemeye  bilir
dişi  erkekeğe ihtiyaç duymadan kızgınlıktan yumurtlaya  bilir ama erkekle aralarında normal bir  eş gibi tavırlar sergileye bilir  :)
Yuvalık tabanlarına talaş koymadım hiç sıcaklarda hayvanları dahada bunaltmasın diye. Tabi böyle olunca giriş çıkışlarda yumurtalar yuvarlanıyor ondan bozulma ihtimali olabilir o zaman

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Yuva asmayı düşünüyorum ama Taban Malzemesini seçemedim. Nemi ayarlamak için Bir Kap içerisinde Su koyuyorum Yanlarına ve Havadaki Nemi alıyor.