Yumurtaları olduğu halde tekrar çiftleşiyorlar

babacan

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
babacan
Sevgili arkadaşlar, daha öncede bahsetmiştim erkek kuş, yumurtaya yatan dişisine rahat vermiyor diye ; az önce gözlemlediğim kadarıyla kuşlarım tekrar çiftleşiyorlar.Bana tavsiyeleriniz yumurtaları başka bir çiftim altına koymamdı. Yaptığım yumurta kontrolünde 5 yumurtadan 2 tanesinde canlılık vardı bende diğer 3 yumurtayı diğerlerini soğutmasın diye aldım, 2 yumurtaya hala yatmaya devam ediyor tahminime göre 10 gün içinde çıkmaları lazım.Diğer çiftimde bu ayın 23 ü itibariyle ilk yumurtayı yaptı şuan 4 yumurtası var ve yumurtlamaya devam ediyor şuan ne yapmalıyım diğer 2 yumurtayı yeni yumurtlayan çiftin altına koymalıyım değerli üretici arkadaşlar ne yapmamı tavsiye edersiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ali bey hiç ellemeyin derim kaydırmayı planladığınız yumurtalar kaç günlük yumurta eğer tarih tutuyorsa kaydırın derim ama tarihte tutarsızlık olursa kötü sonuçlar ortaya çıkar 23 ünde ilk yumurtasını yapan çiftinizin zaten 4 yumurtası var yarında bir tane daha yapar bir ihtimalle yumurta sayısı çoğalır belkide kaydıracağınız yumurtaların günü gelmişse ki bilmiyorum kaç günlük yumurtalar yavrular erkenden çıkacak diğer ççiftin yumurtaları pislenecek yavruların pisliği ile bu yumurtaların kabuğu sertleşecek ve çıkacak yavrular çıkamayacak çıksalar bile fazla büyüyen yavruların altında ezilecekler yaşamayı başarsalar bile çarpık bacak olacaklar bence hiç ellemeyin ve yumurtası varken kuşlar çiftleşebilir bunu sorunda etmeyin derim eğer dengesiz bir zamanda yumurta yaparlarsa bu çiftleşmeden sonra o yumurtayı kaydırın derim  başka yuvaya saygılar .....!

E

elaziz2316

Guest
    Yumurta geldikten sonra, erkeğin kızgınlığının azalması için mama veriyor iseniz yavrular çıkana kadar mama vermeyiniz. Aynı şekilde çimlendirilmiş buğday veriyor iseniz onu da kesiniz. Sularına da E vitamini içeren ilaç vs. veriyor iseniz onu da vermeyiniz.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Yumurtaları kaydırmak çözüm olabilir ama diğer yumurtanın çıkış tarihleri arasında çok rötar var dolayısıyla diğer çiftte arasında 10 15 gün fark olduğunda yeni çıkan yavrular biraz bakımsız kalabilir.. Tavsiyem yumurtaları diğer çiftin altına koyun, 4 yumurtası olan çiftin boş yumurtasınıda(4 yumurtadan boş olan varsa) diğer çifte koyun ki altı boş kalmasın. Kırılmaya yakın 1 gün önce fln sırasıyla iki yumurtayı alıp geri yerine koyun. Böylelikle üzerine yattı yatmadı sorununuz olmaz. Yumurtalar çatlayıncada sorumluluk yine kendi annesinde olur. Sorun olacağını düşünmüyorum. Yavrular çıktığında içgüdüsel olarak ciyaklamayı takip edecektir anaç kuş :).  Tabi eğer sorun çiftleşme isteğinden dolayı kuluçkaya yatmamaksa. Aksi durumda hiç dokunmamanızı öneririm.