Gökhan YILDIZLI' Alıntı:yumurtalı çift aldığında eve götürdüğünde yer değişikliğinden o yumurtalara yatmayacaktır ve o yumurtalar heba olacaktır,ama bir müddet sonra yerine alışınca zaten eş oldukları için tekrar yumurtlar ve yumurtaya yatar
+1Yusuf YILMAZ..' Alıntı:benim tavsiyem ( başıma geldiği için söylüyorum) kesinlikle yumurtalı çift almayın. hazıra konmak için ben de aldım ama eve geldim yatmadı ertesi gün 6 yumurtayı kafesten attı. aynı anda birde damızlıklar arasından bir çift seçtim iyi anlaşıyor gibiydiler. eve geldim bir hafta sonra yumurtladı dişi. yani altında yumurtası olan bir kuş yer değişikliğinden %90 yatmaz. gidin eş tutmuş bir kuş alın. ya da damızlık seçme imkanınız varsa gözleyin kızgın bir çift damızlık alıp deneyin.
arkadaşım fiyatı normal ama yumurtalı almanı tavsiye etmem herkez hayvansever diil hayvanın kendisi bile olamayacak kadar sahtekar satıcı dükkanlar var.Engin ESER' Alıntı:arkadaslar ben cok kuş besledım ama bır türlü yavru alamadım yumurtlamadılar ve içimde bır ukte kaldı.onun için heveslendım onları gorunce oyle.peki es olmayan kafese yeni atılmış bır cift kuş için ne kadar zaman verilmeli
katılıyorum ben yumurtalı çifti üretici arkadaştan aldım pet shoptan değil bulunduğun ilde mutlaka siteye üye olan bir üretici vardır ondan al piyasada çok çakal pet shop varTuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:arkadaşım fiyatı normal ama yumurtalı almanı tavsiye etmem herkez hayvansever diil hayvanın kendisi bile olamayacak kadar sahtekar satıcı dükkanlar var.
çoğunlukla yapılan sahtekarlıkları ve çözümleri.
1. Si Yumurtaya yatıyor olmasına dikkat et ( yumurtalara hafif dokun sıcakmı die kontrol et )
2. Si Bazen Satıcılar boş bozuk yumurta atıyorlar kuşun altına ( mümkün ise şartlar parlak bir ışık ile yuvalığın içinde iken yumurtalara dolumu boşmu olduğuna dolu olan kıpkırmızı olur içi (yumurtanın 6. gününde) o yüzden kaç günlük olduğunu sor boş ise sarımsı olur.
3. Sağlık durumları ise meçhul ( satılma sebebi ?)
ßide arkadaşlarımızın sölediği gibi eve götürünce kuluçkada yatmaya dewam edecekmi bunun garantisinide hiç kimse veremez ! ???
yumurtalı çift alma derim yer değişikliği yüzünden yatmayabilir artı bazı üçkağıtçılar boş yumurtaları koyup abi yumurtalı diye satıyor. sen en iyisi kızışmış çift alEngin ESER' Alıntı:slm arkadaslar petshopta yumurtalı ciftler gördüm acaba alsam ıyı olur mu ? bır sorun cıkarmı nelere dikkat etmelıyım siz değerli arkadaslarımdan yorum bekliyorum 1 cifti 100 tl dedi sizce pahalımı?