Yumurtalı çifte ek besin gerekir mi?

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
S.a yumurtası olan çiftlere yem haricinde ek besin vermek gerekir mi şayet gerekirse neyi hangi sıklıkta vermek gerekir?Şimdiden teşekkürler..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yem dışındaek gıdaher zaman verilebir kuşların sağlığı açısından iyi olur. verdiğin yemin içeriğini arttırabilirsin sade darı verme. yada  filizlendirilmiş buğday verirsen dişi kendini daha dinç hissedecektir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
yumurtalı çiftlere mama vermek pek doğru değil bilindiği üzere mama kızıştırıcı etkisinden dolayı erkek dişiyi rahatsız edebilir mamadyı yavrular çıktıktan sonra verebilirsiniz

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Çok teşekkürederim bilgiler için.Mamayı kesmiştim sebze ve Haşlanmış yumurta veriyordum yumurtayı da keseyim mi acaba?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Her görüşe saygım var ama ben kuluckadaki kuşlarada azda olsa veriyorum kuluckada yatan dişi  yıpranıyor her halükarda mamanın faydası olduğu görüşündeyim  yağlanmış kuşlarıma vermem sadece mamayı  selametle

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
cok az yesillik verilebilir.. mama verilme taraftarı degilim aksi taktirde erkek daha cok kızısıp disiyi yumurta üzerinde rahatsz edecektir.. ve sonuc husran olacaktir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtalı çifte özellikle yavrular çıkmaya başladıktan sonra hergün mama vermeniz iyi olur

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Ek besin olarak mama haftada belli aralıklarda verilebilir erkeğin dişiyi rahatsız etmesi için mamanın içine kızıştırıcı ek gıdalar konulmadıktan sonra yumurta mama ve eklenecek olan sebzenin kızıştırıcı olacağını düşünmüyorum aksine yuvadaki dişinin daha iyi beslenip yıpranmamasına yardımcı olacaktır Fakat yavrular çıktıktan sora arkadaşların dediği gibi hergün verilmeli

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Sezgin ANIL' Alıntı:
Ek besin olarak mama haftada belli aralıklarda verilebilir erkeğin dişiyi rahatsız etmesi için mamanın içine kızıştırıcı ek gıdalar konulmadıktan sonra yumurta mama ve eklenecek olan sebzenin kızıştırıcı olacağını düşünmüyorum aksine yuvadaki dişinin daha iyi beslenip yıpranmamasına yardımcı olacaktır Fakat yavrular çıktıktan sora arkadaşların dediği gibi hergün verilmeli
+ 1

Ayrıca Sancar Bey , acı biber hariç tüm yeşilliklerden ve tüm meyvelerden ( fazla olmamak kaydıyla ) her gün verebilirsiniz.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Sezgin ANIL' Alıntı:
+++

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..Bence içinizden nasıl geliyorsa o şekilde davranın...onumu vereyim bunumu vereyim diye düşünmeyin , dert etmeyin derim..Herşeyden kararınca... ;)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Bende kuluçkadaki çiftlere haftada 2 gün veriyorum kuşu diri tutar, zaten bir sürü yumurta yapmış güç kaybetmiş hemde yavru bakacak ama mamayı sade tutuyorum sadece yumurta ve ekmek kırıntısı başka bi şey yok.