YUMURTALI KUS NASIL TASINIR (SATIN ALINIR)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
arkadaslar ustalar daha once bir kac konunun altinda sordum bu konuda forumda bilgi var dendi ancak bulamadim

onumuzdeki hafta yumurtali 2 cift kus almayi dusunuyorum kuslar tekli kafeslerinde
mesafe 5km var

eve getirdigimde 4 katli kafesim var onun icine koymak istiyorum
kuslari gunun hangi saatinde almaliyim tasimayi nasil yapmaliyim
yeni kafeslerine nasil gecis saglamaliyim acaba

herkese tesekkurler

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
kuşları gece taşıyın mümkünse kafesleri ile alın kafeslerı ile alamıyorsanız yuvalıklarıyla alın  yuvalıklada alamıyorsanız hiç yumurtalarla ugraşmayın bırakın başka kuşların altına koysun satıcı  eger kafes ve yuvalık yada sadece yuvalıklarla alabiliyorsanız akşam vakti alın kesinlikle etrafı görmesinler en makbulu dişi erkegi yuvalıga sokun bır gazete kagıtyla kapatın yuvanın agzını ve yeni yerlerine akşam alıp koydugunuzda ışık vs yakmayın en az2 gün yanlarına ugramayın gerisi şansınıza yapılacakk başka bişey yoktur saygılar.

E

elaziz2316

Guest
      Ayhan bey'e katılıyorum. Yuvanın kafesteki yerini bile değiştirirseniz dişi kuş yuvaya girmiyor. Şahsen yaşadığım için anlatıyorum. Elimle dişi kuşu yuvaya soktum. Ama yuvadan kafesin içerisine geçti ve yeni yerinde duran yuvanın içerisine girmedi. Kafes aynı kafes olmasına rağmen bunu yaptı. Bence yavrular yuvadan atlayana kadar aynı kafesi ve aynı yuvalığı kullanın. Yok kafes de yuva da yeni olacak diyorsanız, yapacak birşey yok. Şansa kalmış. En azından mevcut kafeslerindeki aynı dizaynı sağlayın. Yuvaya girmez ise, bir sonraki kuluçkayı bekleyeceksiniz artık.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
gece taşıyın
eğer gece olmuyorsa gündüz üzerine örtü örterek taşıyın
ancak yumurtalar işe yaramayacaktır çünkü genelde dişi yer değişikliğinden dolayı yumurtaya yatmaz, kaldıki siz kafesi bile değiştireceksiniz:((
ayrıca dikkat edin o yumurtalar o dişininde olmayabilir!!!

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ayrıca dikkat edin o yumurtalar o dişininde olmayabilir!!! +1000    sahtekar çok aman dikkat..emin  oldugunuz  kişiden alınız...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
hiç almayın bence. ben aldım yatmadı. gece aldım.200 metre mesafeydi evime ama hepsini dışarı attı dişi. yazık olur.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yumurtalara zarar vermese bile yavrular çıkınca zarar vermeye çalışacaktır yol stresinden. Hiç girişmeyin yazık günah olur.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Yumurtalara zarar vermese bile yavrular çıkınca zarar vermeye çalışacaktır yol stresinden. Hiç girişmeyin yazık günah olur.
yukarda abilerimin sölediklerini dikkate alarak halen daha taşımakta ısrarcıysanız kafesleri aynı eski yerindeki gibi dizayn edin. Yani yuvalık kafesin sağ altındaysa yumurtaları yine sağ alta koyun, sol üstteyse sol üstte koyun gibi. Ama yine tavsiye edilen bişey değil bence de almayın yumurtalı

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
ayrıca dikkat edin o yumurtalar o dişininde olmayabilir!!! +1000    sahtekar çok aman dikkat..emin  oldugunuz  kişiden alınız..
+1

YUMURTALI YAVRULU KUŞ ALINIP SATILMASINI UYGUN BULMUYORUM SONUÇTA MEBALVAR SLM
+1

arkadaslar sayin ustalar suna karar verdim degerli yorumlarinizdan sonra
yumurtali kuslarin yavrulari saticidan satin alacagim parasini odeyecegim ancak onda kalacak evime yakin oldugu icinde duzenli kontrol edecegim
yavrular atlamaya yakin (yada atlayinca) oldugunda kafesiyle gece yukardaki gibi tasiyacagim

kafese gelince kafes uzerinde bisey yapamiyorum cunku eser kafese siparis verdim
kuslarin kafesine benzemesi demek baska bir kafes dusunmem demek

sizce uygunmudur

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşları alsanız dahi yavrulu olarak alın o zaman risk daha az olur yanlız kafeslerinde bırakın taki yavrular yuvadan atlayana kadar ondan sonra kendi kafesinize alırsınız

ha şunuda söleyeyim herşey kuşun kanına bağlı ben iki çift yumurtalı sattım iki arkadaşıma iki çiftte yumurtalardan yavrularını çıkardı ve büyütüp tekrar yumurtladılar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtalı çifti alsanızda eve götürdüğünüzde büyük ihtimalle yumurtaya yatmayı keseceklerdir