YUMURTALI KUŞ TAŞIMA SONRASI

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Selamaleykum cümleten;
Şimdi ben almış olduğum yumurtalı çifti kendi yuvalığıyla birlikte ağzını kapatarak getirip evdeki kafesime yerleştirdim. Taşımayı karanlıkta yapmış olsam da eve getirince dayanamayıp yuvalığın içine şöyle bir baktım. Sabah olduğunda kuş telekteydi yumurtalara 6 gün boyunca yatmadı. Dişi kuş şu anda yuvalığa da girmiyor. Yanlızca erkek kuş biraz tecrübeli sanırım ki mermi gibi giriyor yuvalığa ve çıkıyor. Kuşlar yavrusu alınmış kuşlar son yavrusunu atınca getirdim aldığım yerden. Bu tarz durumlarla karşılaşmış ve kendine göre makul bir çözüm yolu çıkarmış olan tecrübeli bir arkadaşımız varsa çözüm yolunu esirgemesin. Dişiyi gözünün önündeki yumurtalığa tekrar girdirelim. Not: bende şu anda tek çift kuş var. Teşekkürler.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Yumurtalı-yavrulu kuşlarda yer değişimi demek.Ben bu yumurta yada yavruları telef etmek istiyorum demektir.Tek kurtuluşu başka çiftleriniz olsa onların altına kaydırabilirdiniz.Olmadığına göre o yumurtalar zaten içinde öldü.Onları alın yuvalıktan,elinizden başka bir şey gelmez.Bakımlarını yapın başka bir şeye karışmayın buda size tecrübe olsun.

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Yuvalığa yeniden alışmasını hızlandırmak için kuşları ayırmak doğru bir yöntem midir?

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Yeniden yuvalığa alışması ile ilgili farklı bir bilgi verebilecek olanlara da şimdiden teşekkürler.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Hayvanlar alışana kadar bekleyeceksin öyle yöntem falan yok.Ne bekliyorsun 2 günde yumurta yavrumu alacaksın.O kuş ne zaman isterse o zaman girecek.Kuşları netten araştır biraz,sonra bu dediğinin ne kadar havada kaldığını anlayacaksın.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Yumurtalara dişi 6 gün boyunca hiç yatmadığı için yumurtalar bozulmuştur. Çok düşük bir ihtimalle son yumurtladığı belki yaşayabilir. Yumurtalı yavrulu kuş aldığınızda kuşları olduğugibi kafesi ve yuvalığı ne varsa herşeyiyle birlikte satın almalısınız. Kuşlar yeni yerlerine alışırlar zamanla ve tekrar yumurtlarlar sıkıntı olmaz. Eski kafesini satın alabiliyorsanız onları da alın. Bu sizin daha çabuk yavru almanızı sağlayacaktır. Kuşları birbirinden ayırmayın yoksa bu size daha çok zaman kaybına sebep olur.kafesi yüksek bir yere asın ve çok fazla rahatsız etmeyin tekrar yavru yapacaklardır. Birde imkânınız varsa bunların yanına 1 çift daha kuş alın.

idris özacar

Üyemiz
Adı
idris
Soyadı
özacar
tek çift kuşunuz olduğu için bu hayvanlar sürü piskolojisinde yaşıyolar yer değişikliği onlara yeterli bi sebep olmuştur inşallah bundan sonra daha dikkat edersiniz bazen aylarca beklemek qerekir o yuwalığa bi adım için bu işe gönül verip yada bi hewes edip başladıysanız ilk öğrenmeniz gereken sabır sabır sabır.yumurtaları çöpe atın ve bakımını yapıp zamana bırakın

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
  Ustalar genelde kuşların yaptığı davranışı yazmışlar zaten.
  Benim 1 çiftimi forumdan bir arkadaşa 10 yumurtasıyla birlikte vermiştim,aynı sizin yaptığınız gibi yuvalığın ağzını kapatıp anası babası içindeyken götürdüm evlerine kadar.
  Sorumluluk almadığımı bastıra bastıra söyledim fakat kuşlarım beni utandırarak yatmaya devam ettiler ve yavruları çıkardılar.
Bende böyle birşey yaşamıştım :)

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
Emre CEYHAN' Alıntı:
Yumurtalı-yavrulu kuşlarda yer değişimi demek.Ben bu yumurta yada yavruları telef etmek istiyorum demektir.Tek kurtuluşu başka çiftleriniz olsa onların altına kaydırabilirdiniz.Olmadığına göre o yumurtalar zaten içinde öldü.Onları alın yuvalıktan,elinizden başka bir şey gelmez.Bakımlarını yapın başka bir şeye karışmayın buda size tecrübe olsun.

forzaemre58

Üyemiz
Web sitesi
www.scoutanaliz.blogspot.com
Adı
Emre
Soyadı
Ayan
Emre CEYHAN' Alıntı:
Hayvanlar alışana kadar bekleyeceksin öyle yöntem falan yok.Ne bekliyorsun 2 günde yumurta yavrumu alacaksın.O kuş ne zaman isterse o zaman girecek.Kuşları netten araştır biraz,sonra bu dediğinin ne kadar havada kaldığını anlayacaksın.
Bu ne laubali yorumdur.Adama bilgimi veriyorsun,sıraya mı çekiyorsun belli değil.Belli ki bu konu hakkında bilgisi yok ki soru soruyor.Böyle cevap vereceksen hic verme daha iyi.

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Emre AYAN.' Alıntı:
Bu ne laubali yorumdur.Adama bilgimi veriyorsun,sıraya mı çekiyorsun belli değil.Belli ki bu konu hakkında bilgisi yok ki soru soruyor.Böyle cevap vereceksen hic verme daha iyi.
+1

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
İdris ÖZACAR' Alıntı:
tek çift kuşunuz olduğu için bu hayvanlar sürü piskolojisinde yaşıyolar yer değişikliği onlara yeterli bi sebep olmuştur inşallah bundan sonra daha dikkat edersiniz bazen aylarca beklemek qerekir o yuwalığa bi adım için bu işe gönül verip yada bi hewes edip başladıysanız ilk öğrenmeniz gereken sabır sabır sabır.yumurtaları çöpe atın ve bakımını yapıp zamana bırakın

ilbeyli

Üyemiz
Adı
halim
Soyadı
arslan
aynı durum benim de başıma geldi. hatta ben kuşçudaki kafesle beraber getirdim yani kafes bile değişmadi. eve gelince dişi girmiyordu ve erkek yuvaya giriyordu ama nafile yumurtalara yatan kuş yoktu. daha da kötüsü 3-4 ay boyunca tekrar çift olmadılar. sonra erkeği ve dişiyi ayırdım. 20 gün ayrı kaldılar ve sonrasında birleştirince tekrar çiftleşmeye başladılar. şuan 4.cü yavrudalar ve dinlenme vakitleri geldi. allah sabır versin inşallah benimkiler gibi olmaz. kısa sürede yavru alırsın.