Yumurtalı kuşa her gün mama verilmeli midir?

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Yumurtalı kuşlara her gün mama vermek gerekli mi? Bazen şehir dışına çıktığımda 3-4 gün mama vermesem olur mu?

Aynı şekilde yavrulu kuşlara da 2-3 gün mama vermemiş olsam yavrular ölür mü, anne sadece mama ile mi besler yavruyu?

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
yavuz alptekin' Alıntı:
yumurtalu olan kuşunuza mama vermeseniz sıkıntı yaratmazda yavrusu olan kuşlarınıza mama vermek zorundasınız,aksi halde yavrular gıda yetersizliğinden ölürler haberiniz olsun
Tamam Yavuz Bey teşekkürler.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yavrulu kuşa mutlaka yumurtalı veya hazır mama vermek gerekmektedir. Yoksa yavru ölümleri olabilir

tolgama

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
pulat
mama vermediginiz zaman yavruların kesin ölecek olması gibi bir kanı yoktur sadece ölebilme ihtimalleri vardır.anne ve babalar daha fazla zorlanıp yıpranacaktır dolaylı yönlerden ölümler gerceklesebilir ama genede mama verilmesse yavrular ölürler diyemeyiz.iyi bakıcı anne ve babalardan hic mamasız cok saglıklı yavrularda alabilirsiniz.saygılar

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
salihh' Alıntı:
yavrulu kuşa mutlaka yumurtalı veya hazır mama vermek gerekmektedir. Yoksa yavru ölümleri olabilir
Zaten her gün veriyorum da bazen zorunlu durumlar oluyor veremiyorum,mecbur değilse başkasından mama vermesi için rica etmeme adına, onun için sormuştum.
Hazır mama vermek şart mıdır Salih Bey?

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
tolgama' Alıntı:
mama vermediginiz zaman yavruların kesin ölecek olması gibi bir kanı yoktur sadece ölebilme ihtimalleri vardır.anne ve babalar daha fazla zorlanıp yıpranacaktır dolaylı yönlerden ölümler gerceklesebilir ama genede mama verilmesse yavrular ölürler diyemeyiz.iyi bakıcı anne ve babalardan hic mamasız cok saglıklı yavrularda alabilirsiniz.saygılar
Teşekkürler.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
M.Yasin ÖZCAN' Alıntı:
Zaten her gün veriyorum da bazen zorunlu durumlar oluyor veremiyorum,mecbur değilse başkasından mama vermesi için rica etmeme adına, onun için sormuştum.
Hazır mama vermek şart mıdır Salih Bey?
Aldığınız hazır mamanın hava aldımı kaç gün dayandığını okuyun kutusundan veya aldığınız kişiye sorun. Bi kaba bişeyle karıştırmadan az miktarda sade hazır mama koyun kafesin içinde dursun. Mamanın bozulma süresine göre kaptaki hazır mamayı devamlı tazeleyin zaten koyacağınız miktarı hazır mamanın açıkta bozulma süresine göre ayarlarsanız israf olmamış olur. Bu şekilde mama veremediğiniz günlerde kuşlarınızın o mama ile idare etmesini sağlarsınız.

metkuy

Uzman Üyemiz
Yavrulu kuşlarınıza bir gün bile aksatmadan vermenizi öneririm. Bu birazda kuşun alışkanlıkları ile alakalı eğer yavru büyütürken sürekli mama verdiyseniz ve bu alışkanlığı bozarsanız büyük bir ihtimalle vermemeniz durumunda sorun yaşarsınız ki ben nöbetçi olduğumda bir kaç kere veremedim her  sorun olmuştu. Bir arkadaşım hiç mama vermeden alıştırmış sadece ak darı ile yavru baktırıyor ve 5-6 yavru bakabiliyorlarmış fakat en başta ne ile alışmışlarsa onu isteyeceklerinden dolayı benden aldığı çiftlere mama kullanmak zorunda kaldı.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
ilk kuluçkasına  yavrular çıkana kadar hiç mama koymadım.ikinci kuluçkaya aralıksız geçtiği için yumurta maması vermiş oldum şimdi yumurtlamanın bitmesine yakın kuşlar resmen dile gelse bana mama koysana diceklerdi. onlar ihtiyaçlarını belli ediyorlar. şu sıralar yumurta kuru ekmek havuç veriyorum. ama baba kuş hala elime bakıyo daha ne istiyorlar onu çözemedim mamayı ilk koyunca yiyorlar sonra bırakıyorlar ekmek yumurta ve havucun nemini çekiyor bozuk değil fakat gün içinde yine bozulabilme  zamanı geçmeden yemekten vazgeçyorlar bene bunu merak ediyorum arkadaşlar hazır mama almak istemiyorumicon_think

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
ceylin123/Nihal.Başkurt' Alıntı:
ilk kuluçkasına  yavrular çıkana kadar hiç mama koymadım.ikinci kuluçkaya aralıksız geçtiği için yumurta maması vermiş oldum şimdi yumurtlamanın bitmesine yakın kuşlar resmen dile gelse bana mama koysana diceklerdi. onlar ihtiyaçlarını belli ediyorlar. şu sıralar yumurta kuru ekmek havuç veriyorum. ama baba kuş hala elime bakıyo daha ne istiyorlar onu çözemedim mamayı ilk koyunca yiyorlar sonra bırakıyorlar ekmek yumurta ve havucun nemini çekiyor bozuk değil fakat gün içinde yine bozulabilme  zamanı geçmeden yemekten vazgeçyorlar bene bunu merak ediyorum arkadaşlar hazır mama almak istemiyorumicon_think
Bence mamayı biraz daha çeşitlendirin.Hayvanlar hep aynı şeyi yemekten sıkılabiliyorlar.Örnek olsun diye söylüyorum benim yaptığım mamayı günde 2 mamalık dolusu veriyorum,yalayıp yutuyorlar.İçinde ne yok ki:
Kuru ekmek kırıntısı, bisküvi, mısır unu, pirinç unu, irmik, soya unu, un haline getirilmiş yumurta kabuğu, havuç ( bazan dolmalık kabak ), keçiboynuzu unu ve yumurta.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Veli IRMAK' Alıntı:
Bence mamayı biraz daha çeşitlendirin.Hayvanlar hep aynı şeyi yemekten sıkılabiliyorlar.Örnek olsun diye söylüyorum benim yaptığım mamayı günde 2 mamalık dolusu veriyorum,yalayıp yutuyorlar.İçinde ne yok ki:
Kuru ekmek kırıntısı, bisküvi, mısır unu, pirinç unu, irmik, soya unu, un haline getirilmiş yumurta kabuğu, havuç ( bazan dolmalık kabak ), keçiboynuzu unu ve yumurta.
Yumurta kabuğu vermenizi tavsiye etmem.Kabuğundaki mikrop ve bakteriler sıcak suda haşlanmış olmasına rağmen tam manasıyla geçmiyor.Kabuk yerine kalsiyum ihtiyaçları için kalamar kemiğini un haline getirip mamaya koyabilirsiniz.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
yavrusuz kuşlara tadımlık haftada bir verebilirsininz ama yavrulu kuşlara her gün zorunlu

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
benim bir tanıdık muhabbet kuşu üretiyordu kuşlara mama veriyormusun dediğim zaman bir kaç haftada bir aklıma gelirse veriyorum diyordu kuşların önünde sadece yem ve su vardı hemde yavrulu takımlara bile mama vermeden bir yılda yüzlerce yavru alıyormuş acaba bu doğrumudur mama vermeden yavru almak nasıldır acaba?

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Arkadaşlar mama olmadanda elbette yavru büyür.Fakat mama yani ek gıda gereklidir.Muhabbet kuşları yılın 12 ayı üretimde kalan canlılar olduğu için takviye yapılmadna yavru büyütmesini beklemek haksızlık olur. Mama yemeden sadece kuru  yemle yavru besleyen anaçlar kısa sürede yıpranır ve ölümler kaçınılmaz olur.
Çünki anaçlar hem yavru besliyor hemde kendielrini beslemek ve bu arada üretim faaliyetlerine devam etmek durumundalar.

Büyüyen yavruların kalitesi, güzelliği ve sağlık durumu açısından bu konuya bakacak olursak keza mamanın ne kadar gerekli olduğunu görebiliriz.Kuru yemle büyüyen yavruyla dengeli hazırlanmış mama yiyen yavru arasında dağlar kadar fark vardır. Bunu isterseniz deneyip görebilirsiniz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
zaten bilinen bir şey bu!!
(Düzeltme yapıyorum, konunun 2. sayfası olduğunu yeni farkettim, özürlerimi kabul edin...)

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Herkes her konuyu elbette bilemeyebilir.Bu soru sorulduğuna göre demekki anlatılması gerekmiş.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
mamadan ziyade en önemlisi üretimdeki kuşu dinlendirmektir sen bir çift kuşu 2 kuluçkada bir dinlendirmezsen istersen en kaliteli mamayı ver kuşta verim düşer ve kuşu kaybedebilirsin, ayrıca ben hergün mama verilmesi taraftarı değilim ister yavrulu ister yavrusuz olsun mama haftada bir verilmelidir. ayrıca konu başlığında yanlış yumurtalı kuşa mama verilmez yavrulu kuşa mama verilir.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mama besin takviyesidir. Kuslarinizi ne kadar cok cesit gida ile beslerseniz o kadar cok verim alirsiniz. Hersey birbiriyle dogru orantilidir, verceginiz her besin cesitliligi kusunuzun ihtiyaci olan besinleri vitaminleri iz elementleri proteinleri icerir, dolayisiyla gerek yavru sayisi gerek yavru kalitesi gerekse omurlerinin saglikli ve uzun olmasi acisindan cok onemlidir.

Sadede gelirsek; yumurtali ve yavrulu kuslara her gun, digerlerine haftada 1-2 defa vermeniz ideal uretim yontemidir. Tabiki 2 kuluckada bir 2 ay dinlenme mutlak olmali. Uyguladiginiz ve uygulamadiginiz her sey birbiriyle dogru orantilidir. Tatile yada is dolayisiyla mama vermemeniz cok fazla sorun teskil etmez, fakat en onemli gelisim donemi olan bu donemde alamadiklari her gida size olumsuz olarak geri yansimalari olacaktir. Gelismeme tuy bozuklugu vs.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Nihal BAŞKURT' Alıntı:
kuslarınıza kesinlikle ekmek gibi besinler vermeyin.. mayayı barındırdıkları icin hayvanların vucudlarında varolan megabakteriyi bi süre sonra azdırırlar..