yumurtalı kuşlara mama verimi

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar ustalar selam. forumu gezerken şöyle bir şey okudum ve katılan bir çok arkadaşa rastladım.
''Kardeşim yanlış bilgilendirme olmasın dikkat edelim lütfen. arkadasım kuşların mürekkep balıgı kemigini eksik etme. Sularını günlük degiştir. Yemlerinde nijer varsa nijersiz yem kullan. Kuşlarada artık yavruları cıkana kadar mama verme. Mama verirsen erkek kızışır ve dişiyi zorlar ve yumurtaları kırabilirler. Selamlar.

bu bilgi yumurtada yatan bir kuş için verilmiş. doğrusu nedir. yumurtada olan kuşa mama ve vitamin verilmez mi? ya da ne sıklıkta verilir

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Merhaba,
Yumurtada yatmaya başlayan kuşlarıma diğer kuşlar için yaptığım mamadan 2-3 günde bir Çorba kaşığının ucuyla az miktarda veriyorum. şimdiye kadar ters bir durumla karşılaşmadım.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
öyle olabilir ama söylenen verilmemesi sizin verdiğiniz kadarda sıkıntı olmaz bnce de

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Bu yazılana katılmıyorum yumurtada olan kuşa mama verilir ancak kızıştırıcı içerikli tohumlar ve besinler dışında mamaya ekleyeceğiniz yumurta vb iyi beslenmelerine yavrular çıktığı zamanda yorgun olmadan formda bi şekilde yavrularını beslemelerine neden olacak bunun için besin takviyeleri şart.Sizin yapacağınız yumurta döneminde yapacağınız besleyici mama olacak kızıştırıcı mama olmayacak

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Sezgin ANIL' Alıntı:
Bu yazılana katılmıyorum yumurtada olan kuşa mama verilir ancak kızıştırıcı içerikli tohumlar ve besinler dışında mamaya ekleyeceğiniz yumurta vb iyi beslenmelerine yavrular çıktığı zamanda yorgun olmadan formda bi şekilde yavrularını beslemelerine neden olacak bunun için besin takviyeleri şart.Sizin yapacağınız yumurta döneminde yapacağınız besleyici mama olacak kızıştırıcı mama olmayacak

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Sezgin ANIL' Alıntı:
[/quote

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Yavrudaki kuşa mama verilmez olur mu arkadaşlar siz bu işi nasıl yapıyorsunuz? Mama olucak ki anne baba yavruya kusacak besliyecek.Yumurtalı ve yavrulu kuşlara verilmemesi doğrudur. Nijer denilen tohum zaten bir işe yaramıyor para tuzağı.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
besleyici mama derken? ben şimdi havuç yumurta ve etimek karışımı veriyorum. yeterli mi? haftada 3-4 kez veriyorum. ekstra ne verilebilir?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
yumurta.havuc.darı unu.pirinc unu.bebek bisküvisi.birazbroköli.bulabilirsen bira mayası bunlardan karışım yapıp verirsen baya faydasını görürsün.bir mayasını fazla kullanma .

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gürcan TATAŞ' Alıntı:
Yavrudaki kuşa mama verilmez olur mu arkadaşlar siz bu işi nasıl yapıyorsunuz? Mama olucak ki anne baba yavruya kusacak besliyecek.Yumurtalı ve yavrulu kuşlara verilmemesi doğrudur. Nijer denilen tohum zaten bir işe yaramıyor para tuzağı.
yazdığın yorumda ikilemde kalmışsın:)

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
evet gürcan bey :) sanırım klavye hatası. yani anladığım yumurtalı kuşa mama verilir fakat kızıştırıcı verilmez.

tansel canbaz

Üyemiz
Murat KABAYEL' Alıntı:
yumurta.havuc.darı unu.pirinc unu.bebek bisküvisi.birazbroköli.bulabilirsen bira mayası bunlardan karışım yapıp verirsen baya faydasını görürsün.bir mayasını fazla kullanma .
bira mayasını neden fazla kullanmayalım ?

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Tansel CANBAZ' Alıntı:
bira mayasını neden fazla kullanmayalım ?
Bira mayasını fazla kullanmak bakteri üremesini arttırır.O yüzden haftada bir mamayla birlikte verilmesi sağlıklı olur..1kg mamaya 3 gr.kadar...

mumit

Takipçi Üyemiz
Sezgin ANIL' Alıntı:
Aynen katılıyorum..  mama verilmez diyenlere şaşırıyorum...

Mehmet Satılmış

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Satılmış
Kanaryalar üzerindeki deneyimlerime dayanarak şunu söyliyebilirim.
Yumurtada yatan kuşa mama verirsek mama yemek için sürekli yumurtanın üzerinden kalkar ve böylelikle kuluçka süresi uzar.
Ben şahsen yavruların çıktığı günden itibaren mama vermeyi daha doğru buluyorum.
Zaten ilk gün anne yavrusunu kursak sütü ile besler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehmet SATILMIŞ' Alıntı:
Kanaryalar üzerindeki deneyimlerime dayanarak şunu söyliyebilirim.
Yumurtada yatan kuşa mama verirsek mama yemek için sürekli yumurtanın üzerinden kalkar ve böylelikle kuluçka süresi uzar.
Ben şahsen yavruların çıktığı günden itibaren mama vermeyi daha doğru buluyorum.
Zaten ilk gün anne yavrusunu kursak sütü ile besler.
BUNA KATILMIYORUM
ERKEK KUŞ ZATEN DİŞİYİ BESLİYOR
VE MAMA İLE BESLEMEYE DEVAM EDİYOR
AYRICA DİŞİ KUŞ ZATEN ARADA BİR DIŞKISINI YAPMAK İÇİN DIŞARI ÇIKIYOR VE MAMADAN YEMEYE KALKSA EN FAZLA 1-2 DAKİKASINI ALIYOR
BU SÜRE ZARFINDA YUMURTALAR SOĞUMAZ.