Yumurtalı mamalara DİKKAT!

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Arkadaşlar yumurtalı mamalarınızı kuşlarınızın kümesine her gün taze koyun ve akşamları kafesin içinde hiç kalmıcak şekilde temizleyin.. Sıcakta yumurta çok çabuk bozuluyor ve bozulan mamadan yiyen kuslar ne yazıkki zehirleniyor ve ishal tutuyor. Bu aralar çevremde çok kişinin kuşu ishalden öldü. Sapasağlam kuşların 1 ay içinde aniden bu hale gelmesinden dolayı yumurtalı mamanın bozulmasından kaynaklandığını düşündüm ve genelde ishalden kuşları ölenlerin yumurtalı mamayı bazı günler tazeleyemediklerini duydum. Aman bu havalarda yumurtalı mamalara dikkat..

Rafet TANIŞ

Üyemiz
Adı
Rafet
Soyadı
TANIŞ
Gürhun güzel bir konuya temas etmişsin . Bizler kuşun istediği değil kendi isteğimize göre mama hazırlıyoruz. Mamanın içerisinde yumurta olmasına rağmen haşlanmış yumurtayı mamaya ileva ediyoruz. Sonuç olarak ta bir kaç saatte mama  bozuluyor. Küflenmiş mama da haliyle kuşun rahatsızlanmasına neden oluyor.  Bu günlerdeki ölümlerde " MEGA BAKTERİ" den şüpheler yoğunlukta . 

Bu konuda www.kivrikgagalilardernegi.org ta bilgi paylaşımında bulundum ...

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
1 hafta oldu 2 yavru 5 yumurtası olan dişi sultanım  zehirlendi

Şimdi erkek büyütüyor yavruları

Gecede yapıyorum yarısını dolaba yarısını kabına , öğlen 2-3 gibi yeniliyiyorum mamayı dolaptan

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yavuz alptekin' Alıntı:
Kışın yumurtalı mamalar sorun olmuyorda yazın ne yazık ki havaların sıcak olmasından dolayı yumurtalı mamalar çabuk bozuluyor yazın mamalara yumurta deilde yumurta tozu katılsa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ve bi çok üretici arkadaşlarım yazın mamalara yumurta deilde yumurta tozu katıyorlar ve şuana kadarda hiç bir sorunla karşılaştıklarını duymadım
yavuz abi belki garip bir soru olacak ama bu yumurta tozunu nerden bulalım  aslında hazır mamaya yumurtayı nemlendirmek için katıyoruz

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Gürhun Ayaz' Alıntı:
Arkadaşlar yumurtalı mamalarınızı kuşlarınızın kümesine her gün taze koyun ve akşamları kafesin içinde hiç kalmıcak şekilde temizleyin.. Sıcakta yumurta çok çabuk bozuluyor ve bozulan mamadan yiyen kuslar ne yazıkki zehirleniyor ve ishal tutuyor. Bu aralar çevremde çok kişinin kuşu ishalden öldü. Sapasağlam kuşların 1 ay içinde aniden bu hale gelmesinden dolayı yumurtalı mamanın bozulmasından kaynaklandığını düşündüm ve genelde ishalden kuşları ölenlerin yumurtalı mamayı bazı günler tazeleyemediklerini duydum. Aman bu havalarda yumurtalı mamalara dikkat..
+1

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Alıntı yapılan: Gürhun Ayaz - Bugün, 00:51:54Arkadaşlar yumurtalı mamalarınızı kuşlarınızın kümesine her gün taze koyun ve akşamları kafesin içinde hiç kalmıcak şekilde temizleyin.. Sıcakta yumurta çok çabuk bozuluyor ve bozulan mamadan yiyen kuslar ne yazıkki zehirleniyor ve ishal tutuyor. Bu aralar çevremde çok kişinin kuşu ishalden öldü. Sapasağlam kuşların 1 ay içinde aniden bu hale gelmesinden dolayı yumurtalı mamanın bozulmasından kaynaklandığını düşündüm ve genelde ishalden kuşları ölenlerin yumurtalı mamayı bazı günler tazeleyemediklerini duydum. Aman bu havalarda yumurtalı mamalara dikkat..

+1

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
paylaşım için teşekkürler.ben mamayı kendim yapıyorum sabah veriyorum akşam mamalıkları topluyorum.sizinle aynı fikirdeyim kesinlikle akşamına toplanması gerekir.saygılarımla....