Yumurtalı Takımı Taşıma Yöntemi Hakkında Soru Yardım Lütfen

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
Arkadaşlar 12 çift kuşum var ve şuana kadar evde ki hobihanemde bakıyordum ancak şuan itibari ile oldukça kullanışlı bodrum katım kiracım çıkması sebebi ile müsait duruma geldi. Kuşlarımı oraya taşımak istiyorum ancak bir takımımın altında 2 yumurtası var. Ve taşımalımıyım taşımamalıyım diye kararsız kaldım. Zira katlı tel kafes şeklinde şuan ki halleri. Bunu oynatmıyayım diyorum ama diğerleide oynatmak mümkün olmuyor bu durumda bu konuda ne gibi bir durum izlemeliyim yada yumurtalı kuşları etkilemeden aktarmanın yöntemi varmıdır konusunda tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum yardım ve yorumlarınızı esirgemediğiniz için şimdiden teşekkür ederim...

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ben şehir içinde oldukça uzak mesafeye taşıdım.

Önce erkekleri ayrı bir yuvalığa koydum ve hangi kuşun eşi ise kutunun üzerine yazdım. Dişileri kendi yuvalığında bıraktım. Kimisinde yumurta kimisinde yavru vardı. Yeni yerlerinde hemen kutuları açtım ve erkekleri de dişilerinin yanlarına attım. Yavrulardan bir kaçı zarar gördü. Bazı dişilerde yumurtadan kalktılar ama çok büyük bir sorunla karşılaşmadım. Genelde sorunsuz geçti diyebilirim.

Bu benim yaşadığım bir tecrübe idi her kuş aynı tepkiyi vermeyebilir.

Allah işinizi rast getirsin diyorum :)

Erkan ARSLAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
ARSLAN
Anlaşılan yavruları büyütene kadar beklemek durumunda kalacağım... :( Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar...  ;)