Yumurtamız geldi (sorum var)

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
28'inde ilk yumurtamız geldi fakat bos oldugunu düşünüyorum şu ana kadar çiftleşttiklerine hic şahit olmadım.2. yumurta gelmedi aradan 2 gün gecdi max ne kadar bekleyeyim ? Teşekkürler.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
5-6 gün sonra yumurta kontrolü yapın zaten tek yumurtaysa büyük ihtimal kızgınlık yumurtasıdır.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Kadir GÜLER' Alıntı:
28'inde ilk yumurtamız geldi fakat bos oldugunu düşünüyorum şu ana kadar çiftleşttiklerine hic şahit olmadım.2. yumurta gelmedi aradan 2 gün gecdi max ne kadar bekleyeyim ? Teşekkürler.
3 günde boş olup olmadığını anlayamazsınız.Sabah erken saatlerde çiftleşirler.Hiç çiftleştiklerini görmediğim çok kuşum var.Yavru veriyorlar.İlk kuluçka olsun ara kuluçkalar olsun hemen 2 gün arkadan yumurta gelmeyebilir.Bekleyin...

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Yumurta kontrolü yaparken üstüne yatmayacak diye ugrasmıyorum.Lakin ilk yumurtası olmasına ragmen sürekli yatıyor ben kafese yaklaşınca direk yuvaya gidiyor.Kontrolü nasıl yapmalıyım? önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
pardon 28.de geldi yazmışsınız biraz bekleyin daha erken yumurtalarda gelir büyük ihtimalle.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Işık ile yumurta kontrolü yapabilirsin en az 7 günde belli olur dolu yada boş olduğu ayrıca kuşları çiftleşirken görmemen normal arkadaşlarında dediği gibi genelde sabah çiftleşme gerçekleşir

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Biraz önce 2. yumurta geldi.Bide erkeğimiz dişiyi hic beslemiyor yuvayla ilgisiz.Sadece şarkı söylüyor dısarda.Dişimiz kendi yemini suyunu içip içeri giriyor.Bu sıkıntı yaratırmı ?

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
kuşlar kavga ediyorlarmı?
Hayır etmiyorlar.Ara sıra dişi dışarı cıkınca birbirlerini kaşıyorlar.Ama dişimizi beslemiyor.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
ilginç eşler anlaştıkları zaman beslemesi beklenir. zaten anlaşamıyorlarsa %90 boş çıkar.

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
benim eştede 2.yumurtadan 4 gün geçti  3.yumurta halen gelmedi.sıkıntı nedir acaba icon_think

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
ilginç eşler anlaştıkları zaman beslemesi beklenir. zaten anlaşamıyorlarsa %90 boş çıkar.
Zaten o yüzden tereddüt ediyorm bu sorunu yaşayan üstadlar yokmu ?

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Kuşlar sizin göreceğiniz durumda herşeyi yapmayabilirler.Ayrıca erkeğin yoğun bir şekilde beslemesi için dişinin tam olarak yumurtalara yatmaya başlaması gerekir.Dişi de yuumurtalara 2. 3. den sonra yatmaya başlar uzun süreler için.Bir uyum ve ortam var ki yumurtlamış dişi.Mümkün oldukça rahatsız etmeyip bi süre bekleyiniz.

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Sancar VAROL' Alıntı:
Kuşlar sizin göreceğiniz durumda herşeyi yapmayabilirler.Ayrıca erkeğin yoğun bir şekilde beslemesi için dişinin tam olarak yumurtalara yatmaya başlaması gerekir.Dişi de yuumurtalara 2. 3. den sonra yatmaya başlar uzun süreler için.Bir uyum ve ortam var ki yumurtlamış dişi.Mümkün oldukça rahatsız etmeyip bi süre bekleyiniz.
Peki hocam.Zaten 2. geldikten sonra yatması daha sıklaştı fakat dediğim gibi erkek aynı sadece şarkı söylüyor dişi içerdeyken.Biraz daha bekleyelim bakalım inşallah olumlu bi gelişme olur.