yumurtanın çıkmaması?

erayki

Takipçi Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
kiremitler
slmr arkadaşlar .
lutıno çiftimin geçtiğimiz gunlerde çok kez çiftleştiklerine şahıt olmuştum.dişi 1 haftadır. yuvalıkta ve zamanın çoğunuda orda  geçiriyor.ilk başlarda içindeki  talaşların hepsini dışarı attı vede 1 haftadırda yuvalıktan yemek harıcınde cıkmıyor.kusun ılk yumurtlaması olcak bu.ama bır turlu çıkartamadı bence.dışardan yardım amaçlı bugun yağ surdum.zaten yumurtada barız bışekılde elıme gelıyordu.sızce  yumurtlayamama gıbı bı durumu varmıdır.veya başka bı şekilde yardımcı ola bılirmıyım?

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşu lütfen rahatsız etmeyin 1 haftada yumurtlar diye bir şart yok kuşun altını yoklarken yumurtayı kırıp kuşun ölümüne neden olabilirsiniz vakti gelince yumurtlar

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
kuşu lütfen rahatsız etmeyin 1 haftada yumurtlar diye bir şart yok kuşun altını yoklarken yumurtayı kırıp kuşun ölümüne neden olabilirsiniz vakti gelince yumurtlar
Yumurtlayacaktır acele etme...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Talaştan hoşlanmadığı için dışarı atıyordur. İlk yumurtlaması olduğu için biraz zorluk yaşayabilir

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
acele etmeyın bence yuvada durması kuluckaya hazırlanıyo yanı yumurtlama  asamasında  sız rahatsız etmeyın zamanı gelınce yumurtlar

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
yumurta eline geliyorsa büyük ihtimalle tıkanmıştır. Acil profosyonel bir yardım al. Daha önce yumurta çıkarmış biri varsa ondan yardım al. Hayvanda herhangi bir kabarma söz konusumu. cevabın evet ise vakit kaybetmeden yumurtayı çıkarttır. Kuşun ölümüne yol açar.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
kuşu lütfen rahatsız etmeyin 1 haftada yumurtlar diye bir şart yok kuşun altını yoklarken yumurtayı kırıp kuşun ölümüne neden olabilirsiniz vakti gelince yumurtlar+1

erayki

Takipçi Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
kiremitler
kuşum sağlıklı bi şekılde pazar gunu 1.ci yumurtayı salı gunude 2.ci yumurtayı yumurtladı arkadaşlar.bu arada çok nadır yuvalıktan cıkıyor.bakalım devamı gelecekmi:))