yumurtanın kırılması???

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
yeni aldığım çiftimin üç yumurtası vardı. soğuklardan olsa gerek ikisi dolu boş olan yumurtalar çıkmadı. ikinci kez yumurtlamaya başladı amaşu ana kadar 4 yumurta yaptı 3ünü kırdı.kırıklar tam değil küçük bir nokta gibi çatlatmış neden acaba??? ne yapmalıyım.bilgisi olan varsa yardımcı olur mu?

cakir33

Yeni Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
çakır
Tam olarak bilmemekle birlikte beslenmesinden kaynaklanabilir.Mama ver vede mamaya yumurta kabuğu karıştır.Kalsiyum ihtiyacı olabilir.Bira mayası da vermen gerekebilir veterinere sormanda fayda var.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
cevap için sağolasın.mama sürekli var içinde yok yok..yumurta kabuğu kalamar kemiği tozu ve 10-15 çeşit katkı. yuvada kalamar kemiğide takılı ama kırılıyor malesef

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Yumurtalara el sürmemende fayda var. Bende kuşumun ilk yumurtalarında 2-3 kere dolumu diye bakmak için elime almıştım sonrasında kuş huylandı ve kırdı. Şu an 5 yumurtası var 2 hafta oldu yumurtalar sağlam bende hiç elime almıyorum.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
elimi sürmedim hiç. sadece iki günde bir kontrol için Belçika tipi yuvalığı açıp bakıyorum.bakınca farkettim yoksa elleyip incelemedim.zaten amatör sayılırım bu konularda.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Birde kuş yuvalığın içindeyken kuşu kovma dışarı kendisi çıktığında kontrol edebilirsin anlık olarak.  O zaman kuş huylanmıyor. Eğer hala kırmaya devam ediyorsa plastik yumurtalar var onlardan al kuşun altına koy. Onları kıramayacağından dolayı vazgeçicek ve üstüne yatacaktır.