**** Yumurtanın soğuması hakkında ??? ****

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Değerli büyüklerim ve arkadaşlarım bir iki sorum olacak.

1-Muhabbet kuşunun yumurtasını kanarya yumurtası gibi ayırıp daha sonra yumurtaların aynı anda çıkmasını sağlama gibi bir imkan varmı... Benim bildiğim yumurta soğudumu bir daha o yumurtadan yavru çıkması imakanı zor bu noktada bilgisi olanların fikirlerini bekliyorum.

2-Muhabbet kuşu 12 tane yavru büyütebilirmi.

Bu soruları sormamın amacı bazı şeyleri desteklemek için bir kaç üretici arkadaş bu noktalarda ısrar ediyro fikirlerinizi almak istiyorum.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
benim bildiğim yumurtaya hiç yatmazsa  dört beş gün bozulmaz muhabbet kuşu 12 yavruya bakar ama o yavrulardan bir hayır gelmez

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yumurtaları 4-5 gün ayırır isek ve soğursa tekrar üzerine oturduğu zaman gerçekten o yumurtalardan yavru çıkarmı.?

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
kanaryaların yumurtalarını ben 1 hafta  bekletiyorum daha sonra veriyorum yatıyor
bildiğim kadarı ile kuş yumurtaya yatsa ısıtsada 12 saatten önce embriyolar harekete geçmiyor 12 saat yatan kuşun altından yumurta almak sakıncalı
not:kanaryalar için denenmiş yöntemdir muhabbette denemedim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtaya hiç yatmadan altından alırsan bir hafta birşey olmaz Habil. 12 yavruya bakmasıda biraz çiftlere bağlı. Kuşlar açısından zor ama imkansız değil. Çünkü 10 yavru büyüten kuşları gördüm

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Teşekkür ederim Şahin abi ... Kafamdaki soru işaretleri biraz daha kalkmış oldu. Ama heralde orada önemli olan yumurtladığı anda  yumurtayı almak.