Yumurtasız Mama

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Arkadaşlar Refik abinin mamasını havuç kırmızı biber vb. ile ıslatarak veriyorum. Havalar sıcak olduğu için kümes 30-33derece arası değişiyor bu sebepten yumurta kullanmıyorum. Sizce yumurtasız mamanın faydası olur mu yoksa hiç mama vermesemde aynı mıdır ? Düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler Saygılar.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
YUMURTANIN PROTEİNİNDEN BAŞKA ÖZELLİĞİ
YAVRULARA KUSARKEN KURSAĞIN FAZLA ZEDELENMEMESİ İÇİN YAĞ VAZİFESİNİ GÖRMESİDİR
VERMESENDE OLUR FAKAT VERMENDE FAYDA VARDIR

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Kuşlarını artık tanıyor olmanız lazım.Hangi çiftiniz ne kadar mama ve ne kadar sürede bitiriyor?Ona göre oranlama yapmalısınız.Sabah erken saatlerde mamayı verirseniz sizi ısının yükselme zaman dilimin de fırsat tanınacaktır.Burada tek dikkat etmeniz gereken yumurta ve havuç sıcaklarda fazla mamalık da durmamasına özen gösterin ve suluklarınızı her daim kontrol altında tutun.Yaz ayın da yumurta ve havuç sıcak ile buluştuğunda ciddi anlamda büyük problemler doğurabilir.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
YUMURTANIN PROTEİNİNDEN BAŞKA ÖZELLİĞİ
YAVRULARA KUSARKEN KURSAĞIN FAZLA ZEDELENMEMESİ İÇİN YAĞ VAZİFESİNİ GÖRMESİDİR
VERMESENDE OLUR FAKAT VERMENDE FAYDA VARDIR
başkanımız çok güzel açıklamış
alkisd alkisd

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
YUMURTALI MAMA  YAVRULU KUŞLAR İÇİN İDEALDİR.. ANNE HEM KENDİNİ HEMDE YAVRULARI ZAHMETSİZ YORULMADAN BESLER YUMURTA YAVRULARIN SERPİLİP BÜYÜMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HIZLI BÜYÜRLER HAZIRLADIĞINIZ MAMAYI SABAH 08:00 DE VERİN 13:00 SIRALARINDA TOPLAYIN YUMURTA VE HAVUÇ ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ SICAKTA BOZULUYOR..

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
NACİZANE YAPTIĞIM MAMA TARİFİNİ PAYLAŞMAK İSTERİM TABİ BİLENLERİNİZ ÇOKTUR.
BALLI SÜTLÜ 2 CİCİBEBE BİSKÜVİTİ EZİYORSUNUZ
BİR TATLI KAŞIĞI İRMİK
2 TATLI KAŞIĞI ARIMAMA PİRİNÇ UNU
KALAMAR (SUBYE) KEMİĞİNİ TOZ HALİNE GETİRİP YARIM TATLI KAŞIĞI
YARIM TATLI KAŞIĞI STERİL KUŞ KUMU
YATIM HAVUÇ RENDELEYİN
HAŞLANMIŞ YUMURTANIN YARISINI RENDELEYİN (İSTERSENİZ YUMURTANIN KABUĞUNU TOZ HALİNE GETİRİP DE KARIŞIMA KATABİLİRSİNİZ KALSİYUM)
YUKARUDAKİ VERİLEN ÖLÇEKLERİ KARIŞTIRIP KUŞLARIN MAMALIKLARINA KOYUN

NOT: KALAMAR (SUBYE) KEMİKLERİNİ DENİZ KIYISINDAN TOPLAYABİLİRSİNİZ SADECE TATLI SUDA TEMİZLEMENİZ YETERLİDİR.. SAYGILARIMLA...

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
AYRICA BURDAN ARKADAŞIM OLAN VE BENİ BU KUŞLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİREN BU SİTEYLE TANIŞTIRAN MERT AYDIN KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİMMMMMM

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Benim elimde Mama var BirSiteden Temin ettiğim. Nemlendirmeden Direk versem olur mu.? Nemlendirceksem eğer nasıl yapacağım.? Bİr Çiftim var ve Ne Yumurtaları ne de Yavruları var.