yumurtdan çıkamayan yavru

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar iyi akşamlar,
çiftimin ikinci kuluçkası. ilk kuluçkada 5 yumurtadan 5 yavru büyüttü. ikinci kuluçkada 7 yumurta yaptı fakat ilk iki yumurtadaki yavrular yumurtadan çıkamadılar. normalde ilk yavru cumartesi çıkacaktı epeyde bir koyulaştı düne kadar bekledim çıkmadı ben de kırdım yavru içerde ölmüştü. dün ikinci yavru çıkacaktı çıkmadı bu sabah ılık su testi yaptım yumurta kımıldıyordu. akşam iş dönüşü kontrol ettim yavru yok ılık suya koydum kıpırtı yok. ben de kırdım yavru içerde ölmüş yine.
ayrıca bugün kafes dibinde de bir adet yumurta vardı. kırılmamış ben de yuvaya koydum tekrar.
anlam veremedim olanlara 2 kuluçka bakıcı kuşlardı. 2 yavru çıkamadı. 10 gün sonra yumurta.
sebepler ne olabilir ki?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
keşke su kontrolü yaptıktan sonra açsaydınız. Neyse konu bu değil. Sizi üzmek gibi olacak ama çıkamayan yavruları günü geldiğinde bir iki gün kadar bekledikten sonra açmanız gerekiyor. Bunu bazı dişiler kendisi yapar ama bazıları size bırakır. Yani diğer yumurtaları gününde çıkmazsa çıkması gereken günün ertesi günü kendiniz çıkarın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
keşke su kontrolü yaptıktan sonra açsaydınız. Neyse konu bu değil. Sizi üzmek gibi olacak ama çıkamayan yavruları günü geldiğinde bir iki gün kadar bekledikten sonra açmanız gerekiyor. Bunu bazı dişiler kendisi yapar ama bazıları size bırakır. Yani diğer yumurtaları gününde çıkmazsa çıkması gereken günün ertesi günü kendiniz çıkarın.
tabii bu yavrular da çıkamazsa

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
rasim kardeşim 2. yumurtayı zaten suda kontrol edip kırdım. ilk yumurtada belliydi açıkçası siyahlaşmıştı. yani ilk kuluçka olsa acemilik dicem ama. o da değil. bakalım yarın 3. yumurtanın çıkması lazım. çıkmazsa perşembe ben kırayım artık

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yuvalıkta havalandırma delikleri varmı?
nem oranı nasıl?
ve unutmayın yumurtaları ilk çıktığı anda numaralandırırsanız ve nor ederseniz , yavrunun çikiş tarihinide bilirsiniz..

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
mert bey havalandırma deliği yok.
birinci kuluçkada da yoktu.
yumurtaları numaralandırmıştım.
az önce baktım 3. yavru çıkmış.
evimin ortalama sıcaklığı 25 derece. nemi de kaloriferin yanına koyduğum su ile ayarlamaya çalışıyorum.
ama bütün şartlar ilk kuluçka içinde geçerliydi. orada hepsi uçarken burda iki yumurta fire bana biraz tuhaf geldi açıkçası.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Nasip kısmet demek ki o yavrularında o kadar ömrü varmış vebali üzerimizde kalmasın diyede biz bildiğimizi en güzel şekilde yapmalıyız :)

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
üzüldüm açıkçası isa bey. kırdım yumurtayı herşeyleri tamamlanmış fakat ölü. insan kıyamıyor.
serkan ustam sağolasın inş sonrası iyi olur