Yumurtladı - ACİLLL

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Muhabbetlerin folluklardan talaşları,samanları yada yuva içine yapay olarak her ne koyuyorsak dışarıya atmaları çok normal, çünkü tabiatta ağaç ve kaya kovuklarındaki sert zemine yumurtluyorlar, yuva içini örmek yada donatmak için herhangi bir malzeme taşımıyorlar..  Dolayısıyla averaj bir muhabbetin bir batında her biri 1-2 cm uzunluğunda 5-6 tane yumurta bırakacağını düşünerek bu genişliğe ve yumurtaları bir arada tutacak çok çok hafif kaviste duvar mesafesi olmayan bir kovuk yuva hazırlamak yeterli..  İçine birşey koymanızada gerek yok, ben şahsen en fazla 5-6 tane kuru defne yaprağı koyar başka birşey koymazdım. Tabiattaki yuvalarının içleri ağaç kavuğunda çürümüş,yumuşamış ağaç tozu ve önceki yuvaların kuş dışkısından başka birşey olmuyor...

Onun dışında çürüyerek yumuşamamış her malzeme yavrular için tahriş edici olabilir..

Birde yabancı kaynaklardan anladığım kadarıyla, folluğa kuluçka döneminde erkek sokulmuyormuş, yanlızca yuva deliğinden anne kuşu beslemek için yaklaşıyormuş, dolayısıyla yuvalar sadece kovuk şeklinde, içine erkek kuşun giremeyeceği şekilde tasarlanmalı...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Di$ilerin bir$yleri kemirme arzusu dahada artiyor e$ zamaninda, ve yuva giri$i olsun, bazende yumurtalari koyacagi tabani hafif kemirir, ki, hafif bir oyuk olu$sun diye, ...

Düz tabani tavsiye etmem, zimpara kagidi ile hafifce bile elden gecse o yumurtalarin yatacagi kisim, yeterlidir, ...

Güvercinlerde bilinen, sirayla yumurtulara yatmak benim Ku$larimda`da söz konusu, ve zamaninda hem buna $a$irmi$tim, fakat okadarda sevinmi$tim, ... sonucu piril piril yeni yavrular, gelecek damizliklarim, saglikli soy takibim !!!

Yavru cok olunca di$i tek ba$ina yeti$emiyorki yem kusmaya, ... erkegin iceriye girebilmesi arayida sogutmaz, ...

Cifthanede ilk yumurtalar sonrasi manazaraya bakinca, erkegin genelde di$arda kendi kendine gelin güvey oldugunu izliyebilirsiniz, ... ve di$isi di$ki ihtiyaci icin cikip kisada olsa yanina vardiginda, dünyalar erkegin oluyor !

Yuvayi di$i ku$ yapar gerci, fakat uyumlu olunca ikili, her ikiside dahada baglaniyor birbirlerine, ... sonucuda dolu yumurtalar olur genelde, ...
Kaza ile gelen cocuk dü$ünün, ... birde severek geleni, ... ve bunun farkini dü$ünmek herkesin kendine kalmi$, ...

Bu ku$lar i$lerini iyi bilir, ve bize sadece dü$en, sabir, bilgi ve ku$lara mümkün oldugu kadar eksiklikler ya$atip cektirmemektir !!!

Sonucu elbetde her üreticinin yüzünü güldürecektir !!!

Umdugunuzu alabilmeniz ümidiyle in$allah, ... tabi gerekeni yaparsaniz  ;)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Zehra AKSOY' Alıntı:
Birçok kişi, üreticilerde dahil folluklara talaş koyuyorlar.. Yahu bu tüysüz yavruların ciltleri o kadar mikron incelikte ve hassas ki o kenarları keskin sert talaşlara nasıl dayanıyorlar ben anlamıyorum. Bu işin uzmanı değilim ama yerinizde olsam vicdanen kullanmam kereste talaşı,veya hayvanların boğazına,gözlerine,burunlarına toz kaçmasına sebep olacak malzemeleri, zararsız doğal alternatifler bulun derim. Belki vardır, forumda bilen uzmanlarımız yardımcı olur....
talaş yavrulara zarar vermez...
bilakis yavrular için yararlıdır...araştırınız...

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Toplam 7 yumurta yaptı.Çıkan yavrulardan 1i öldü , 2yumurtadaki yavrular da ölü idi biraz olgunlaşmışlardı kırdığımda(25 gün yavru çıkmayınca baktım).

Acaba neden öldü , acemilik mi ?

ve bir de  ilk üretimde 7 de 4 verim iyi bir oran mı acaba ?

Saygılar

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Herkese günaydın ,  en küçük kusum 17 günlük olduğunda yani cuma günü istanbuldan bursaya kendi arabamla 3 saatlik mecburi bir yolculuk yapacağım.Ne önlemleri alayım tavsiyesi olan var mı .yuvanin sıcak olmasını nasıl saglarim .Yardımlarınızı bekliyorum .

Teşekkürler ıyi günler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kafes arabada sallanmasın yeterli, ancak yer değişiklşiği dişi ve erkeği sıkıntıya sokabilir
kafesin üzerini ortmeniz gerekecek...

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Götüreceğim yerde de kaldılar 5 ay kadar. Umarım sorun çıkmaz , başka bir secenegim yok çünkü Kuşları da götürmem lazim.Burdaki pet shopa ödünç versem geldiğimde kuşlar satılmış olabilir :)

Teşekkür ederim