yumurtladı ama bakalım siz nedersiniz

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz

arkadaşlar resimlerini eğer ekleyebilmişsem gördüğünüz iki çift muhabbet evimizin kuş katagorisindeki musafirleri. Yeşil dişim ilk kuşumuz ve göğsünün orada bir şişlik var eşi ile iyi anlaşıyor eşleşiyor ancak yumurta yapmıyor vaktini yuvalıkta geçirmeyi sever. İkinci çiftim yani mavi dişiyi iki ay önce kayınbiraderimden getirdim evde tek bakıyordu hayvan iki kez boş yumurtlamış ben yanına eş aldım. Çok romantik olmasada son zamanlarda birliktelikleri düzeldi eşleştiler ve 12 sinde ilk yumurtamız geldi ancak iki gündür hayvanı uzaktan takip ettiğimde neredeyse hiç yuvaya girmiyor diyebilirim yumurta üzerinde yatmıyor bu gün normal şartlarda ikinci yumurtasının gelmesi lazım akşam eve gittiğimde bakacağım durum ne diye, kuşlarım ile ilgili  yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkürler

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Abi bozüyükte yumurtaya yatmama 2. leri yapmama gibi bi salgınmı başladı nedir biliyorsun benim durumuda

kuşların çok güzel Rabbim nazarlardan korusun inşallah düzene girrir kuluçkalar

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
inşaallah düzene girer engin ama nasıl düzene girecek bilmiyorum. Eve telefon açtım meraktan ikinci yumurta gelmişmi bir bakın dedim kabus gibi evdekiler ilk yumurtada gözükmüyor dediler ya bizim kuş yumurtayı talaşa iyice gömdü yada oturup afiyetle yedi akşam ola hayrola

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BAZI KUŞLAR DÖRDÜNCÜ YUMURTASINA KADAR YUMURTAYA YATMIYOR GEÇ YATMASI BENCE İYİ ÇÜNKÜ MYAVRULAR HAYNİ ANDA ÇIKIYOR ARALARINDA FAZLA FARK OLMADAN BÜYÜTÜYORLAR

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlar genellikle 2. yumurtayı yumurtladıktan sonra yumurtaya yatmaya başlarlar. Ben daha hiç rastlamadım ama İlker beyin dediği gibi olabilir

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Mehmet Yorulmaz' Alıntı:
inşaallah düzene girer engin ama nasıl düzene girecek bilmiyorum. Eve telefon açtım meraktan ikinci yumurta gelmişmi bir bakın dedim kabus gibi evdekiler ilk yumurtada gözükmüyor dediler ya bizim kuş yumurtayı talaşa iyice gömdü yada oturup afiyetle yedi akşad ola hayrola
:( bende senin dediğinin aynısını yaptım telefon açıp sordum benimkide yapmamış yok abi bozüyük ün havasından bence bu nasıl bir memleket bilmiyorum benim yumurta duruyor ve tutmuş dölleme olmuş yani artık tek büyütürler neyapalım

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
belkide stres yapmış olabilir ben bir kaçkez kanaryalarda bunu yaşadın sezsiz verahatsız edilmiyecekleri bir yere al inşallah düzelir

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Kuşlarımı öğle arasında görme şansım oldu kafeste 1 yumurta var ilk yumurtasımı yoksa ilkini yok etti yeni yumurtamı bilemiyorum ancak kuşları salondan evde en az rahatsız olacakları ortama taşıdım. Ben elimden geleni yaptım sanırım bundan sonrası kuşlara kalmış, bekleyip göreceğiz arkadaşlar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
mehmet kardeşim bence telaş etmene gerek yok senin kuşun yumurtlama moduna girmiş ilk yumurtalarında hata yapsa bile ikinci kuluçka dönemlerinde düzene girecektir bu vakitten sonra sık sık yuvalığı kontröl etmeye kalkma kuşları ürkütme onlar herşeyi bizden iyi biliyorlar bol yumurtalar alırsın inşallah

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
abi dediyim gibi onları evde en rahat edebilecekleri yere aktardım, elimden geldiğince beslediğim hayvanlara iyi bakmaya gayret ediyorum, bundan sonrası seninde dediğin gibi artık onların elinde bekleyip göreceğim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yerini değiştirmeyin ve sabredin. İnşaallah her şey gönlünüzce olur

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Abi inşallah düzelir benimki 5. günde 2. yumurtayı yaptı işin açıkçası seninkinide merak ediyorum gelişmelerden haberdar et bizi

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşların dediği gibi 2. yada 4. de yuvadan çıkmıyorlar. ben birincisine yatmayınca dedim boş heralde diye bide büyük yavruların üstüne yapmıştı yuvada top gibi yuvarlanıyordu.şimdi bi sorun yok şükür 2. yaptıktan sonra çıkmıyo oturuyo.ilk kuluçkadada öyle yapmıştı. okadar hemen yumurtaya oturmamasına karşın  ikinci yavru ile 5 gün araları vardı diğerleri daha yakın doğdu birbirine ;D ;D

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
kalsiyum eksikliği olabilir mi?
yumurta oluşumu gecikiyor olabilir.