Yumurtlama Hakkında

brussss

Yeni Üyemiz
İyi bayramlar, iyi pazarlar;
Bir çift muhabbet kuşum var yaklaşık üç yıldır beraberiz daha önce beş ağız yavru aldım, temmuz başından itibaren tekrar yumurtlamaya başladı, şuan itibarı ile dokuz yumurtası var, daha öncekilerde hiç bu kadar fazla yumurtlamamıştı, bu normal bir durummudur? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
İyi günler.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Eğer ilk 5 yada 6 yumurta yapmışsa ve günleri geçip yumurtaları atmayıp üstüne yumurtladıysa fazla verim olmaz yada bişey çıkmaz yarım yamalak gelişmiş yavrular içerde ölebilir.Bazı çiftlerin 8 9 yavru büyüttüğü olur umarım böyle bi durumdur yalnız ozamanda kuşların bakıcı kan taşımaları önemli aksi halde bazı yavrulara yetemeyebilirler.İdeal 5 ila 7 yumurtadır anormal durumlarda sıkıntılar çıkar.

brussss

Yeni Üyemiz
Teşekkürler Onur Bey,bir öncekinde 7 tane yumurtlamıştı bir tanesi kafes dışındaydı ve kırılmıştı onu attım ama diğer 6 yumurtadan yavru çıktı ve sorun olmadı,erkek ve dişinin beraber beslediklerini gördüm,

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Ozaman sıkıntı olmayabilir 9 yumurtadan 8 belkide 9 civciv bile çıkabilir. Gerken özeni  temizliği sağlar ,beslenmelerinde mamalarını devamlı tazeleyip eksik etmezseniz birde çok yumurtlamadan doğan dişideki kalsiyum eksiğini kalamar kemiği ve gaga taşıyla tamamlarsanız anne baba beraber büyütür.Ama dediğim gibi çok yumurta iyi bişey değil bazen yatamıyor arada ceninler gelişemeyip ölüyor ama bu kuluçkadanda 6 yavru büyüten bi çift muakak biraçtane bile olsa civciv çıkarır sanıyorum.