YUMURTLAMA İLE İLGİLİ...!!!!

matemater

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Dinckal
Değerli üretici abilerim size yumrtlama ile ilgili bir sorum olacaktı.. Yardımcı olursanız çok sevinirim..:) Su an kuluckada bir dişim var ilk kuluckası ve 4 adet yumurtası var yalnız soyle bir sorun soz konusu her bir yumurtayı 5 er gun arayla yumurtladı sizce bu normal mi? Nedeni ne olabilir? Şimdiden Teşekkürler..:)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
rica ederim
ayrıca sabırlı olurve yuvalıklada fazla ilgilenmezseniz yavrularıda görürsünüz inşallah..

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Bir sorun olmaz bunu düzeltmek için bol protein ve mineral takviyesi yapın dişi gereken enerjiyi 2 gün arayla değilde 5 gün arayla toplayabiliyorsa o yüzden böyledir eğer doluysa yinede çıkar sorun olmaz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
5 er gün ara ile olması normal bi şey değil ilk kuluçkası olsa bile...
muhtemelen o yumurtalar boştur veya son yumurta dolu olabilir,
son yumurtanın üzerinden 6 gün sonra bakın boşsa alın yumurtaları dişiyi ayırın, bakımı kalsiyum ağırlıklı kuvvetlendirip 2 hafta sonra tekrar atın erkeğin yanına gözlemlerinizide burada paylaşırsanız çeşitli çözüm yolları sunulabilir...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Ömer ADAM' Alıntı:
5 er gün ara ile olması normal bi şey değil ilk kuluçkası olsa bile...
muhtemelen o yumurtalar boştur veya son yumurta dolu olabilir,
son yumurtanın üzerinden 6 gün sonra bakın boşsa alın yumurtaları dişiyi ayırın, bakımı kalsiyum ağırlıklı kuvvetlendirip 2 hafta sonra tekrar atın erkeğin yanına gözlemlerinizide burada paylaşırsanız çeşitli çözüm yolları sunulabilir...
Ustam işine karışmak gibi olmasın sakın yanlış anlamayın ama benim dişimde son yumurtayı 5 gün arayla attı maşAllah şuanda 15 günlük yavru oldu saygılar sakın yanlış anlamayın sadece başıma geldiği için belirtmek istedim.

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
HAYATINDA İLK KEZ YUMURTLAYACAK OLAN M. KUŞUM VAR 7 GÜN OLDU HALA YUMURTLAMADI NE ZAMAN YUMURTLAR ACABA

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Ustam işine karışmak gibi olmasın sakın yanlış anlamayın ama benim dişimde son yumurtayı 5 gün arayla attı maşAllah şuanda 15 günlük yavru oldu saygılar sakın yanlış anlamayın sadece başıma geldiği için belirtmek istedim.
sen son yumurta diyorsun arkadaşınki her yumurtanın arasındaki fark yalnış anlayacak bi şey yok ilk yum ile son arası 25 gün kendi haline burakırsan üzücü sonuçlar doğar

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
sıcaktan olabilir benimde 1 ve 2nci yumurta arasında 4 gün vardı buna göre yavrularımda 4 gün ara ile çıktı :) şu anda 10 günlük ve çok şükür problem yok. sanırım sıcaklar hayvanların dengesini bozuyor :) hayırlısıyla beklemeye devam edin...